Sport

Dorin Şerdean, eliberat în cazul de fraudă! A fost plasat în arest la domiciliu

După ce a fost pus sub acuzare într-un caz de fraudă, fostul acţionar majoritar de la Dinamo, Dorin Şerdean, a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu.
13.09.2023 | 20:40
Dorin Serdean eliberat in cazul de frauda A fost plasat in arest la domiciliu
Acționar minoritar la Dinamo, Dorin Șerdean a primit un verdict favorabil din partea Curții de Apel în cazul de fraudă și va ieși din închisoare pentru a fi plasat în arest la domiciliu
ADVERTISEMENT
13-09-2023
17:51

Șerdean, decizie favorabilă în instanță

Acționar minoritar la Dinamo, Dorin Șerdean a primit un verdict favorabil din partea Curții de Apel în cazul de fraudă și va ieși din închisoare pentru a fi plasat în arest la domiciliu.

Conform gsp.ro, în urma ședinței de marți după-amiază, judecătorii de la Curtea de Apel București s-a dispus eliberarea imediată din închisoare a omului de afaceri.

Șerdean se afla în arest preventiv în cazul de fraudare de 30 de milioane de euro în care ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru cei care au obținut proiecte finanțate din fonduri UE, în numele unei societăți înregistrate în Spania. El ar fi încasat 13 milioane de euro, bani obținuți nejustificat din utilizarea documentelor false și inexacte.

06-09-2023
09:35

Șerdean, pus sub acuzare

Aflat în arest preventiv în cazul de fraudare de 30 de milioane de euro, Dorin Șerdean a fost pus oficial sub acuzare.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a anunțat că a sesizat Tribunalul București în legătură cu dosarul penal în care fostul acționar majoritar de la Dinamo este pus sub acuzare.

Dorin Şerdean arestat

Șerdean ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru cei care au obținut proiecte finanțate din fonduri UE, în numele unei societăți înregistrate în Spania. Din frauda de 30 de milioane de euro, Șerdean ar fi încasat 13 milioane de euro, bani obținuți nejustificat din utilizarea documentelor false și inexacte.

Probleme mari pentru fostul acţionar majoritar de la Dinamo, Dorin Şerdean. Omul de afaceri din Alba Iulia a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, la cererea Parchetului European.

Dorin Şerdean, arestat preventiv! Fostul acţionar de la Dinamo, suspectat într-un caz de fraudare de 30 de milioane de euro

Dorin Şerdean este acuzat că a emis scrisori false de garanţie, conform Digi 24. Totul face parte dintr-un caz de fraudare uriaş, în valoare de 30 de milioane de euro. Ancheta este condusă de Parlamentul European cu privire la suspiciune de fraudă care implică fonduri UE şi naţionale.

ADVERTISEMENT

Conform EPPO (Parchetului European) este vorba de o schemă infracţională de a furniza scrisori de garanţie false beneficiarilor de proiecte finanţate din fonduri UE, care pretindeau că asigură proiectele împotriva potenţialelor daune.

În România se fac percheziţii în Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Mureş şi Olt. Potrivit anchetei, au fost emise mai multe scrisori de garanţie de către bănci fictive sau entităţi financiare dubioase care nu dispuneau de numerarul necesar pentru acoperirea daunelor asigurate.

ADVERTISEMENT

Şerdean a vândut Dinamo în luna februarie: “Adevărul va ieși în totalitate la iveală în viitorul apropiat”

Dorin Şerdean a deţinut pachetul majoritar de la Dinamo din martie 2022 până în februarie 2023 când l-a cedat celor de la Red&White, actualii acţionari majoritari ai clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare:

„E o povară, pentru că nu e ușor să ai un club ca Dinamo, sunt multe responsabilități. Însuși numele e foarte mare, e un brand și până la urmă toate acestea formează o povară. De-a lungul timpului, oameni care au avut succes în afaceri au avut momente mai puțin fericite la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Sportul are o componentă pe care nu poți să o controlezi. Dacă m-aș fi lăsat doborât de toate acele lucruri făcute cu rea-voință, aș fi ieșit din povestea asta. Faptul că am rămas dovedește că sunt cu adevărat dinamovist. Am luptat pentru a recupera adevărul și o să vedeți că adevărul va ieși în totalitate la iveală în viitorul apropiat.

“O să vedem cum s-au făcut aceste datorii și cine le-a făcut”

Sunt niște lucruri care se vor vedea exact. Nimeni nu știe ce datorii sunt, cum s-au creat. În noiembrie 2021, instanța a stabilit insolvența lui Dinamo, cu datorii de 4,5 milioane de euro. Dacă poți să ajungi la 10 milioane de euro după un an, să îmi explice cineva cum e posibil.

ADVERTISEMENT

Eu stau bine cu matematica! Mă ajută profesia și pasiunea pentru cifre, dar mie îmi dă cu virgulă. O să vedem cum s-au făcut aceste datorii și cine le-a făcut. Să știți că acești oameni au făcut lucruri deosebite, le doresc succes și pentru Dinamo sper să fie un viitor foarte frumos”, a spus Șerdean după ce a vândut acţiunile la club.

Din informaţiile aflate până la această oră, arestarea preventivă a lui Dorin Şerdean nu are legătură cu activitatea sa de la Dinamo.

  • 53 de ani are Dorin Şerdean
  • 500.000 de euro a încasat Şerdean pentru pachetul de acţiuni de 72.27% de la Dinamo 
ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mari emoții pentru Dragoș Bucur. Fiul său, probleme de sănătate
Mari emoții pentru Dragoș Bucur. Fiul său, probleme de sănătate
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română