News

Infecția cu Covid-19 provoacă halucinații pentru unii bolnavi: ”L-am văzut pe diavol”. Experiența trăită de Chris Cuomo de la CNN

30.06.2020 | 09:11
Infectia cu Covid19 provoaca halucinatii pentru unii bolnavi Lam vazut pe diavol Experienta traita de Chris Cuomo de la CNN
ADVERTISEMENT

Infecția cu Covid-19 provoacă halucinații pentru unii bolnavi, precum și stres post-traumatic care îi poate marca o perioadă lungă din viață.

O serie de povești ale unor pacienți infectați cu coronavirus a ținut capul de afiș în presa de peste ocean din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Aceștia au povestit pe larg despre halucinațiile, confuziile și delirurile paranoide pe care le-au experimentat în timpul spitalizării.

Unii pacienții infectați cu Covid-19 pot suferi de halucinații: ”L-am văzut pe diavol”

O parte dintre cei infectați cu Covid-19 ar putea suferi de probleme psihice pe timpul internării în spital dar și după externare, sugerează o analiză a studiilor anterioare, citată de New York Times.

ADVERTISEMENT

Publicația americană expune dramele trăite de unii pacienți contaminați. Istorisirea lui Kim Victory, în vârstă de 31 de ani, este una de-a dreptul cutremurătoare.

Încă din timpul spitalizării, aceasta s-a luptat cu halucinații multiple. Acestea erau atât de reale încât, într-o noapte, și-a scos tubul de respirație al ventilatorului. Altă dată, a căzut de pe un scaun și a aterizat pe podeaua unității de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

”Totul fost atât de real și am fost atât de speriată”, a declarat aceasta, după ce și-a revenit.

Oamenii de știință au descoperit recent că unul din patru pacienți internați în spital cu Covid-19 ar putea suferi halucinații pe timpul infecției, o problemă cunoscută a bolnavilor din spitale. Halucinațiile ar putea crește riscul de deces sau prelungi perioada internării.

ADVERTISEMENT

Halucinațiile incredibile ale unui pacient de 57 de ani: ”L-am văzut pe diavol”

Anatolio Jose Rios, în vârstă de 57 de ani, a fost intubat doar patru zile la Spitalul General din Massachusetts. Deși nu a primit sedative puternice, el a experimentat episoade în care ”l-a văzut pe diavol”.

Cu o lună în urmă, tatăl său din Mexic a murit după ce s-a infectat cu noul coornavirus. Asta l-a făcut să se gândească la una dintre halucinațiile din spital.

”L-am văzut pe diavol și l-am întrebat: Poți să-mi dai o altă șansă?” și el a spus: ”Da, dar știi prețul”, și-a amintit acesta. ”Acum cred că știu că prețul a fost tatăl meu.”, a declarat pentru NYT.

Chris Cuomo, de la CNN, halucinații cu tatăl său

Vedeta CNN, Chris Cuomo, fratele guvernatorului din New York, Andrew Cuomo, a povestit, coșmarul prin care a trecut din cauza infectării cu noul coronavirus. Acesta a declarat că a avut febră continuu timp de 12 zile, că a slăbit 6 kilograme și că suferința este imensă.

De asemenea, el a avut dureri foarte mari și halucinații și povestește că l-a văzut pe tatăl său, decedat.

”Tata vorbea cu mine. Vedeam oameni de la colegiu, oameni pe care nu i-am văzut de mult. A fost groaznic ce am trăit azi noapte și s-ar putea să se repete la noapte”, a spus el.

ADVERTISEMENT