News

Informare ANM. Vor fi intensificări puternice ale vântului. Ce zone sunt afectate

25.01.2021 | 10:08
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare meteo care intră în vigoare luni la ora 10:00. Vor fi intensficări puternice ale vântului care se vor manifesta în foarte multe regiuni din țară. Informarea meteo încetează la ora 22:00.

În intervalul menționat, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h.

ADVERTISEMENT

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80-100 km/h. Temporar va ninge în zona de munte și pe arii restrânse în regiunile intracarpatice, transmite ANM.

Informare ANM. Intensficări ale vântului în cea mai mare parte a țării

Vremea a fost dificilă și zilele precedente în mai multe zone. De altfel, ANM a transmis duminică seară două avertizări de cod galben și cod portocaliu.

ADVERTISEMENT

Prima a vizat  zona Carpaților Occidentali și Meridionali. Administrația Națională de Meteorologie a avertizat că vântul va sufla chiar și cu 100 km/h și că se va depune zăpadă la altitudini mari.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol. Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

ADVERTISEMENT

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h. Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Atenționare de cod portocaliu

Luni, 25 ianuarie, la ora 10:00 a expirat un alt avertisment de la ANM. Codul portocaliu s-a manifestat prin intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, vizibilitate redusă

ADVERTISEMENT

”În intervalul menționat, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m”, conform Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: