News

Infractor la 91 de ani. Un bătrân a fost prins fără permis, la volanul unei mașini cu numere false. A ajuns pe mâna poliției

Un bătrân în vârstă de 91 ani a fost prins conducând ilegal o mașină. Bărbatul s-a urcat la volan fără permis, iar autovehiculul avea numere false de înmatriculare.
13.04.2022 | 12:44
Infractor la 91 de ani Un batran a fost prins fara permis la volanul unei masini cu numere false A ajuns pe mana politiei
Cum l-au pedepsit oamenii legii pe bătrânul care a condus ilegal. Sursa foto: Monitorul de Botoșani
ADVERTISEMENT

La 91 de ani, un bătrân din comuna Ibănești, județul Botoșani, a comis o faptă care l-ar putea aduce după gratii. Bărbatul s-a urcat la volanul unei mașini fără a ține cont că nu are permis, dar nici de faptul că autovehiculul este fals înmatriculat.

Bătrânul de 91 de ani s-a ales cu dosar penal

Ideea bătrânului de a conduce ilegal nu a fost una prea bună. Din nefericire pentru el, polițiștii l-au prins în trafic.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii i-au cerut toate actele referitoare la mașina pe care o conducea, printre care permisul. Descoperind că nu-l are, polițiștii au decis să-i întocmească dosar penal bătrânului.

”Bărbatul se deplasa, pe D.N. 29 A, în afara municipiului Dorohoi, cu un autoturism cu număr de înmatriculare fals, fără inspecție tehnică periodică și fără a deține asigurare obligatorie a vehiculului”, au comunicat reprezentanții IPJ Botoșani, scrie Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Bătrânul riscă acum închisoarea

Pentru fapta sa, bătrânul riscă între 1 și 5 ani de închisoare. De altfel, legea mai permite și acordarea unei amenzi. Polițiștii Biroului Rutier Dorohoi au demarat cercetări în acest caz.

”Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă”, potrivit site-ului lege5.ro

ADVERTISEMENT

Cazul bătrânului din Botoșani nu este unul singular. Un altul de 84 de ani, din Timișoara, a procedat asemeni lui

Un caz similar a avut loc și anul trecut. În luna august 2021, un bătrân în vârstă de 84 ani s-a urcat, la fel, la volan, fără a avea permis.  Polițiștii l-au prins de 2 ori conducând ilegal. Astfel, i-au întocmit 2 dosare penale.

”La data de 31 august a.c., în jurul orei 10:48 polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Timișoara au depistat pe Bulevardul Revoluției 1989, din municipiu, un bărbat de 84 de ani, care ar fi condus un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

ADVERTISEMENT

Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”, preciza IPJ Timiș la data faptei bătrânului.

ADVERTISEMENT
Tags: