Life

Înfrângere în instanță pentru Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu. Ce a decis Tribunalul București

Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu, înfrânți în instanță. Decizia Tribunalului București față de cei trei jurnaliști.
12.04.2023 | 19:08
Infrangere in instanta pentru Mircea Badea Mihai Gadea si Victor Ciutacu Ce a decis Tribunalul Bucuresti
Cine i-a dat în judecată pe Victor Ciutacu, Mircea Badea si Mihai Gadea. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu au primit o decizie dură din partea Tribunalului București, miercuri, 12 aprilie 2023. Cei trei jurnaliști de televiziune au pierdut în primă instanță un proces important, legat de difuzarea unor imagini în care Clotilde Armand părea că fură din voturile oamenilor pentru alegerea primarului Sectorului 1 al Capitalei.

Ce înfrângere au suferit Mircea Badea, Mihai Gâdea și Victor Ciutacu la Tribunalul București

Concret, cei trei jurnaliști au aflat hotărârea judecătorilor în fața adversarului lor, fostul șef al Biroului Electoral Sector 1, procurorul Nicolae Sprîncu. Acesta a avut procese cu ei, după ce aceștia au acuzat, pe lângă difuzarea imaginilor cu actualul edil al Sectorului 1 al Bucureștiului, și fraudarea electorală a alegerilor locale din 2020.

ADVERTISEMENT

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Până la o posibilă contestație, în baza pronunțării actuale, Victor Ciutacu, Mircea Badea, Mihai Gâdea, Antena 3 și firma Rizdone Computers, care operează RTV-ul, au obligația de a achita câte un euro de fiecare și cheltuieli judiciare către Nicolae Sprîncu.

Mai mult, pârâții ar trebui, în urma hotărârii nedefinitive, și să anunțe deznodământul sentinței pe mai multe site-uri online. Referitor la cheltuielile de judecată, realizatorii TV sunt nevoiți să scoată din portofel câte 3046, 66 lei de fiecare.

ADVERTISEMENT

” (…) Obligă pârâţii Mihai Gâdea, Mircea Badea şi SC Antena 3 SA, în solidar, să publice hotărârea pronunţată, pe cheltuiala lor exclusivă, pe portalul publicaţiilor Libertatea, Hotnews, G4media, precum şi în cadrul paginii de internet www.antena3.ro (…)

Obligă pârâţii Mihai Gâdea şi SC Antena 3 SA, în solidar, să plătească reclamantului suma de 3046,66 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Obligă pârâţii Mircea Badea ţi SC Antena 3 SA, în solidar, să plătească reclamantului suma de 3046,66 lei cu titlul de cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

Obligă pârâţii Victor Gabriel Ciutacu şi SC Ridzone Computers SRL, în solidar, să plătească reclamantului suma de 3046,66 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 11.04.2023”, se arată în pronunțarea judecătorilor, scrie G4.media

De la ce a pornit, mai exact, totul

Un termen de 30 de zile au la dispoziție pârâții să conteste pronunțarea judecătorilor. Totul a luat amploare după ce, în 2020, fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, parte din PSD, a pierdut alegerile în fața lui Clotilde Armand, parte din USR.

ADVERTISEMENT

După ce Clotilde Armand a ieșit biruitoare, RTV și Antena 3 au difuzat imagini în care aceasta părea că umblă prin sacii de voturi și că fură. De asemenea, în încăpere a intrat alături de Clotilde Armand și Nicolae Sprîncu, pe atunci șef al BES1. S-au făcut apoi mai multe emisiuni în care s-a acuzat o fraudă electorală, timp în care Clotilde Armand a negat furtul de voturi.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”