Life

Ingredientul care înlocuiește odorizantele de cameră. Trucul super simplu pe care trebuie să îl încerci măcar odată

Nu ai nevoie de odorizatele de cameră pentru a avea un aer mai proaspăt. Există un truc super simplu pe care îl poți încerca și care este și mult mai ieftin.
13.03.2023 | 09:09
Ingredientul care inlocuieste odorizantele de camera Trucul super simplu pe care trebuie sa il incerci macar odata
Ingredientul care înlocuiește odorizantele de cameră. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de curățenie, ori reîmprospătarea aerului dintr-o locuință, nu doar produsele din comerț ne pot fi de mare ajutor. Există și alte trucuri care merită încercate și care au un efect similar și de asemenea sunt cu mult mai ieftine decât ce știam până acum.

Ingredientul care înlocuiește odorizatele de cameră

Odorizantele de cameră într-adevăr, ne oferă un miros cât se poate de plăcut într-o încăpere. Sunt însă și persoane care nu le suportă, în timp ce altele nu ar plăti prea mulți bani pentru ele. Pentru cei care vor însă un aer mai proaspăt există soluții simple, naturale, dar și ieftine.

ADVERTISEMENT

Da, odorizatele de cameră pot fi înlocuite cu un ingredient foarte simplu pe care cel mai probabil îl ai deja în bucătăria ta. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, considerat de altfel și un ingredient minune când vine vorba de curățenie, dar și de igienă ori înfrumusețare.

Dacă vei face acest lucru, cel mai probabil nu te vei mai întoarce la produsele din comerț. Și ține cont și de faptul că faimoasele odorizate de cameră conțin anumite chimicale care pot dăuna organismului. De asemenea, în realitate, acestea nu elimină mirosurile neplăcute, ci doar le ascund.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, bicarbonatul de sodiu interacționează direct cu particulele de praf și de miros și le neutralizează în doar câteva minute, astfel că vei avea un aer cât se poate de proaspăt cu un simplu ingredient, care de altfel este și foarte ieftin.

Cum prepari soluția cu bicarbonat de sodiu

Cum arată trucul cu bicarbonat de sodiu și ce ai de făcut? Nu trebuie decât să încălzești două căni de apă, alături de ⅛ cană de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană cu zeamă de lămâie. Soluția obținută o turnăm într-o sticlă de tip spray, pe care o vom agita foarte bine.

ADVERTISEMENT

După ce cristalele de bicarbonat de sodiu s-au dizolvat, înseamnă că soluția noastră este gata. Mai departe nu trebuie decât să pulverizăm prin casă substanța obținută și vom observa cum aerul devine mai proaspăt și nu foarte încărcat de diferite mirosuri, cum este în cazul faimoaselor odorizante de cameră.

Iar bicarbonatul de sodiu are și alte beneficii pe care ar fi bine să le cunoști. Știai că îl poți adăuga inclusiv în apa florilor și te vei bucura de un efect complet neașteptat? Dacă ești un mare iubitor de plante și vrei ca acestea să dureze cât mai mult există un truc și în acest sens.

ADVERTISEMENT

Dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa florilor, vei prelungi viața acestora. Nu este nevoie decât de o singură linguriță pusă în vaza cu flori, sau în ghiveci, iar efectul îl vei vedea în următoarele zile. Florile nu se vor mai ofili ca și până acum și vor rezista mai multă vreme.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro,...
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro, în 2023. Bucureştenii au generat o treime din sumă
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată