Life

Singurul energizant natural care poate fi consumat fără griji. Medicul Vlad Ciurea spune că ajută creierul: ”Contează mult doza”

Există un energizant natural care poate fi consumat fără griji. Medicul Vlad Ciurea spune că aduce beneficii, dar importantă e cantitatea.
10.11.2023 | 09:33
Singurul energizant natural care poate fi consumat fara griji Medicul Vlad Ciurea spune ca ajuta creierul Conteaza mult doza
Singurul energizant natural care poate fi consumat fără griji. Sursă foto: captură video, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un energizant natural care poate fi consumat fără griji, conform medicului Vlad Ciurea? Aduce beneficii organismului nostru, însă este important să fim atenți la cantitate.

Medicul Vlad Ciurea, despre singurul energizant natural care poate fi consumat fără griji

Energizantele sunt la mare căutare. Unele persoane ajung să le consume zilnic, pentru a avea energie întreaga zi. Acestea pot avea însă efecte devastatoare asupra organismului nostru.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Acesta a vorbit despre singurul energizant natural pe care îl putem consuma fără griji. Totuși, trebuie să fim atenți la cantitate.

Este vorba despre cafea. Această băutură este un energizant natural, care poate fi consumat dimineața. Cofeina deschide vasele de sânge, ajutând astfel la activitatea cerebrală. De altfel aceleași beneficii le are și ciocolata.

ADVERTISEMENT

În ciuda beneficiilor sale însă, medicul Vlad Ciurea spune că trebuie să fim atenți la cantitatea de cafea pe care o consumăm zilnic. O cafea bună dimineața este suficientă pentru întreaga zi. 

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Orele la care nu trebuie să consumăm cafea sau băuturi energizante

Ce mai trebuie să știm despre organismul nostru? În primul rând trebuie să avem grijă de celulele noastre nervoase. De asemenea, organismul are ciclul său, iar maximul e activitate cerebrală este între orele 10:00 și 12:00.

Cele mai multe persoane nu țin însă cont de acest sfat. Astfel, anumite energizante ajung să fie consumate într-un interval orar nu tocmai oportun. Iar același lucru este valabil și în cazul cafelelor.

ADVERTISEMENT

Această metodă poate funcționa pentru o anumită perioadă de timp, însă mai apoi, poate să aibă efecte nedorite. Tocmai din acest motiv, medicul Vlad Ciurea ne recomandă să fim atenți la cantitățile consumate.

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! (…). Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00.

Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant.

Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT