Life

Ingredientul minune care se pune în varza murată. Îi dă un gust deosebit și o textură aparte

Tu știi de ingredientul minune care se pune în varza murată? Îi dă un gust deosebit, iar textura finală va fi și ea una aparte.
04.11.2023 | 13:18
Ingredientul minune care se pune in varza murata Ii da un gust deosebit si o textura aparte
Ingredientul minune care se pune în varza murată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trebuie să știi neapărat de ingredientul minune care se pune în varza murată. Poți obține un preparat mai delicios ca oricând, care va avea de asemenea și o textură deosebită.

Sfaturi utile pentru o rețetă perfectă

Varza murată este unul dintre alimentele adorate de români. Poate fi achiziționată din magazine, însă multe persoane aleg să o facă acasă, în stilul lor. Uneori însă, rețeta finală nu e chiar cea așteptată.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv îți prezentăm ingredientul minune care se pune în varza murată. Totodată, îți dăm și câteva sfaturi utile care vor ajuta să te bucuri de un preparat cu adevărat aromat.

În primul rând trebuie să acorzi o atenție deosebită atunci când alegi varza. E recomandat ca aceasta să fie proaspătă și nici măcar o frunză să nu fie deteriorată. De asemenea, nu uita să o speli foarte bine înainte de a te apuca de rețetă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu îndepărtezi murdăria corect, varza ta murată va avea la final un gust amar. După ce ai ales varza, al doilea pas important este alegerea legumelor. În acest caz ai nevoie de ingrediente dulci.

Astfel, adaugă legume precum morcovi sau ardei capia, dar și mere. Un ingredient interesant este și mierea. O poți adăuga și pe ea, iar la final, te vei bucura de un gust mai deosebit.

ADVERTISEMENT

Ingredientul minune care se pune în varza murată

Totuși, ingredientul minune pentru varza murată rămâne frunza de viță de vie. Poate nu te-ai gândit niciodată să o folosești, însă e bine să știi că aceasta poate avea un efect de-a dreptul incredibil.

Frunzele de viță de vie conțin enzime naturale. Acestea ajută la o fermentare corectă. Astfel, nu trebuie să îți faci griji pentru preparatul tău. Iar dincolo de asta mai contează și sarea pe care o folosești.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă să optăm pentru sarea grunjoasă, dar de o calitate superioară. Sarea fină din comerț poate influența masiv gustul pe care îl are varza murată, dar și aspectul ei.

Un alt sfat important e legat tot de varză. Este recomandat ca aceasta să fie tăiată în bucăți mici. În caz contrar, există riscul ca saramura să nu se împrăștie uniform, iar rezultatul este un gust mai amar.

După ce rețeta de varză murată este finalizată, depozitarea joacă un rol esențial. Butoiul sau borcanul cu varză murată trebuie să stea într-un loc răcoros, la o temperatură constantă, fără schimbări bruște.

ADVERTISEMENT