Life

Ingredientul pe care nu trebuie să-l pui niciodată în salată. Mihaela Bilic a explicat motivul

Ingredientul pe care niciodată nu ar trebui să-l pui în salată. Mihaela Bilic a explicat motivul. De ce trebuie evitat cu orice preț.
12.08.2023 | 00:19
Ingredientul pe care nu trebuie sal pui niciodata in salata Mihaela Bilic a explicat motivul
Mihaela Bilic a spus ce ingredient nu trebuie pus în salată. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul care nu ar trebui să fie pus în salată. Are multe calorii, așa că nu trebuie consumat în această combinație, după cum a explicat nutriționistul.

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în salată, dezvăluit de Mihaela Bilic. Care este motivul

Printre cele mai rapide preparate care se pot face vara se numără salatele, care conțin mulți nutrienți. Sunt hrănitoare și se prepară foarte ușor, motiv pentru care multe persoane optează pentru ele în sezonul cald.

ADVERTISEMENT

În plus, se pot folosi diverse ingrediente, în funcție de preferințele fiecărei persoane. Există un ingredient pe care mulți români îl folosesc, dar pe care Mihaela Bilic nu îl recomandă.

Este vorba despre brânză, pe care mulți români o adaugă în salatele lor, deși nu este tocmai potrivită. Are un aport uriaș de calorii și poate fi un pericol pentru dieta ta.

ADVERTISEMENT

În cazul în care este brânză din comerț, aceasta poate avea diverse adaosuri care nu sunt sănătoase pentru tine. Deși este delicioasă în salată, nu este deloc indicat să o consumi în acest fel.

“Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

ADVERTISEMENT

Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a explicat nutriționistul, potrivit spynews.ro.

Mihaela Bilic, adevărul despre grăsimile sănătoase

Nutriționistul recomandă grăsimile sănătoase pentru o dietă echilibrată, deoarece acestea au mai multe beneficii pentru organism. Mihaela Bilic încurajează inclusiv consumul de pește la masă.

ADVERTISEMENT

În același timp, sunt și unele grăsimi care nu sunt la fel de bune dacă sunt consumate în cantități mari. Acestea au un aport ridicat de calorii și stimulează îngrășarea.

“ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).

La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic. Dacă până acum se consideră că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. Nicio masă fără pește!…dacă aveați nevoie de vreo încurajare”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT