Life

Produsele pe care Mihaela Bilic le recomandă, în ciuda avertismentului OMS: ”Beneficiile lor sunt incontestabile”

Alimentele pe care Mihaela Bilic le propune, chiar dacă OMS nu e de acord cu ele. Ce a declarat nutriționistul vedetelor.
04.07.2023 | 18:24
Produsele pe care Mihaela Bilic le recomanda in ciuda avertismentului OMS Beneficiile lor sunt incontestabile
Alimentele pe care Mihaela Bilic le propune, chiar dacă OMS nu e de acord cu ele. Ce a declarat nutriționistul vedetelor. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Produsele pe care Mihaela Bilic le recomandă, în ciuda avertismentului OMS. Vedeta este de părere că beneficiile lor sunt incontestabile, chiar dacă studiile arată că pot duce la apariția diabetului de tip 2 și bolilor cardiovasculare.

Alimentele pe care Mihaela Bilic le propune, chiar dacă OMS nu e de acord cu ele. Ce a declarat nutriționistul vedetelor

Mihaela Bilic a spus de crede despre alimentele cu care Organizația Mondială a Sănătății nu este de acord. Nutriționistul vedetelor susține că îndulcitorii consumați pe termen lung care pot provoca diabet de tip 2 și boli cardiovasculare nu sunt atât de răi pentru organism.

ADVERTISEMENT

Într-o postare de pe social media medicul a comentat recomandarea aceasta pe care o vede ca pe o „știre bombă” la început de vară. În plus, vedeta a mai subliniat că de acum 10 ani oamenii tot aud povestea despre aspartamul care provoacă cancer.

Vedeta susține că acest lucru nu este demonstrat de niciun studiu științific. Din păcate, acuzațiile rămân în continuare în presă, în timp ce consumatorii sunt speriați, exact așa cum vrea industria zahărului din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

„Beneficiile îndulcitorilor sunt incontestabile, chiar dacă sunt mai puțin promovate în mass-media: băuturile cu îndulcitori au 0 calorii, taie pofta de dulce și reduc apetitul pentru mâncare!  

Consumul de îndulcitori ajută dacă vreți să faceți un Detox de zahăr, dacă sunteți la cură de slăbire sau aveți diabet. Fără niciun risc, cu condiția să nu consumați mai mult de 600 kg produse cu îndulcitori/zi”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic, detalii despre îndulcitori

„Acum haideți să descifrăm ce a spus mai exact OMS referitor la îndulcitori. Și, ca să fiu mai exactă, am să citez direct din comunicat: «utilizarea îndulcitorilor de sinteză nu aduce niciun avantaj pe termen lung în materie de slăbit (reducerea țesutului adipos) la adulți și copii.

Folosirea pe termen lung a acestor înlocuitori de zahăr poate avea efecte nedorite potențiale, cum ar fi riscul crescut de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare la adulți». Să traducem: observațiile sunt culese din Statele Unite, unde majoritatea populației suferă de obezitate gravă și consumă în cantități exagerate alimente light.

ADVERTISEMENT

Ori în afară de băuturile răcoritoare cu îndulcitori, restul produselor light au calorii… și nu puține! Deci OMS spune că îndulcitorii nu sunt o soluție și un tratament pentru obezitate. Ceea ce nu e nicio surpriză!”, a completat Mihaela Bilic în social media.

În aceeași notă, nutriționistul vedetelor mai subliniază că îndulcitorii nu sunt cauza pentru care oamenii fac diabet și boli cardiovasculare, ci aceasta este, de fapt, obezitatea și kilogramelor în plus. Medicul punctează că studiul mai spune că nu există o soluție pentru obezitate.

Cu sau fără produse cu îndulcitori, Mihaela Bilic crede că trebuie să facem foamea ani la rând pentru a scăpa de obezitatea morbidă, șansele fiind destul de slabe. Din fericire, odată cu pierderea greutății suplimentare dispar riscul de diabet și de boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT