News

Ingredientul secret pentru cea mai delicioasă ciorbă de cartofi. Doar așa o să aibă gustul copilăriei

Gospodinele ne-au dezvăluit care este ingredientul secret pentru ciorba de cartofi. Surprindeți-vă familia cu cel mai gustos preparat.
19.02.2024 | 15:31
Ingredientul secret pentru cea mai delicioasa ciorba de cartofi Doar asa o sa aiba gustul copilariei
Care este ingredientul secret pentru cea mai delicioasă ciorbă de cartofi. Gustul te va uimi Sursa foto:Google
ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de preparate românești fiecare gospodină are asul ei din mânecă. Însă, noi am aflat care este ingredientul secret pentru ciorba de cartofi. Indiferent dacă suntem bucătari profesioniști sau nu acest truc va schimba gustul mâncării tale.

Care este ingredientul secret pentru ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi este una dintre cele mai apreciate supe de români. Prețul ei este accesibil pentru toate tipurile de buzunar, iar rețeta nu este deloc complicată.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți dintre noi alegem să acrim ciorba cu clasicul borș. Bucătăresele ne recomandă ca de acum înainte să renunțăm la borș pentru zeama de varză. Acesta o schimbă radical și îi dă un gust aparte.

Pentru această rețetă este de preferat să optăm pentru cartofii roz, deoarece forma lor va rămâne intactă după procesul de fierbere. Pentru ca  mâncarea să aibă gust, trebuie să ne folosim de multe legume. Spre exemplu, morcovii, țelina și ceapa sunt unele dintre ingredientele esențiale pentru acest preparat.

ADVERTISEMENT

Desigur că, putem opta și pentru carne în ciorbă. Dacă nu aveți grija cântarului puteți adăuga  afumătură. Însă, dacă vă doriți ca ciorba voastră să fie dietică puteți opta pentru carne de pui.

În privința condimentelor, ne putem lăsa frâu liber imaginației. Putem adăuga în mâncarea noastră boia dulce sau picantă, cimbru, dar și chimen.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară cea mai gustoasă ciorbă de cartofi

Primul pas este să curătăm cartofii și să-i pregătim pentru fiert. Împreună cu cartofii, adăugăm și restul legumelor. Într-un recipent, vom amesteca făină cu smântână ,cu atenție, pentru a evita cocoloașele.

Când legumele sunt fierte adăugăm smântâna pe care am pregătit-o ulterior. O lăsam să mai fiarbă pentru câteva minute. Pentru a-i da gust mâncării putem adăuga și usturoiul cu verdeața tocată mărunt. Lăsăm la foc mic pentru alte câteva minute și este tocmai bună de servit.

ADVERTISEMENT

Totodată, ciorba de cartofi  este și un preparat de post. Este o alegere cu care nu puteți da greș. De asemenea, cartofii sunt bogați în vitamina B, ce ajută la dezvoltarea acidului folic. Cartofii sunt recomandați, deoarece sunt bogați în antioxidanți. Antioxidanții previn deteriorarea celulelor care, la rândul lor, pot preveni anumite boli.

ADVERTISEMENT