Life

Plăcintă cu cartofi și usturoi, cea mai delicioasă rețetă pentru weekend. Ingredientul secret care-i dă un gust deosebit

Rețetă de plăcintă cu cartofi și usturoi, perfectă pentru finalul de săptămână. Care este produsul care îi oferă savoare.
19.01.2024 | 10:20
Placinta cu cartofi si usturoi cea mai delicioasa reteta pentru weekend Ingredientul secret carei da un gust deosebit
Rețetă de plăcintă cu cartofi și usturoi, perfectă pentru finalul de săptămână. Care este produsul care îi oferă savoare. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Plăcintă cu cartofi și usturoi, cea mai delicioasă rețetă pentru weekend. Ingredientul secret care-i dă un gust deosebit. Preparatul în stil moldovenesc este pregătit foarte des de gospodinele din România, indiferent de anotimp.

Rețetă de plăcintă cu cartofi și usturoi, perfectă pentru finalul de săptămână. Care este produsul care îi oferă savoare

Rețetă de plăcintă cu cartofi și usturoi, perfectă pentru finalul de săptămână. Care este produsul care îi oferă savoare și care face din preparatul culinar unul de nota 10. Se găsește la orice gospodină în frigider.

ADVERTISEMENT

Ingredientul secret folosit de numeroase femei și bucătari din țară este untul. Alimentul lactat obținut prin agitarea smântânii oferă un gust delicios preparatelor culinare, mai ales când vine vorba de tot felul de foietaje.

Acesta se folosește la temperatura camerei, așadar trebuie scos de la rece înainte de a începe prepararea plăcintei. Aceasta are nevoie de 2-3 cartofi de dimensiune potrivită, 1 ceapă medie, 2 căței de usturoi, un sfert de cană de unt.

ADVERTISEMENT

De asemenea, plăcinta cu cartofi și usturoi mai are în compoziția sa sare și piper, în funcție de gustul fiecărei gospodine în parte. În plus, mai sunt necesare foi de plăcintă proaspete sau congelate și ulei de floarea soarelui pentru uns foile.

Cum se face plăcinta cu cartofi și usturoi

Plăcinta cu cartofi și usturoi se prepară simplu și extrem de rapid. Prima oară se pune untul într-o tigaie încăpătoare. Aragazul trebuie să fie pornit la foc mediu. Se adaugă ceapa și se lasă până când devine transparentă.

ADVERTISEMENT

Se pun cartofii care au fost curățați, spălați și tăiați cubulețe. Se lasă în tigaie până devin moi, adică circa 10-15 minute. Se amestecă mereu pentru a se evita lipirea. Se adaugă și usturoiul mărunțit și se gătește totul pentru 1-2 minute.

În toată această perioadă usturoiul trebuie să își elibereze aroma sa puternică. Se condimentează amestecul cu sare și piper. Umplutura se lasă să se răcească înainte de a fi folosită în foile de plăcintă. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Foile de plăcintă se întind pe o suprafață de lucru, se ung cu ulei de floarea soarelui și se pune peste amestecul de cartofi și usturoi. Plăcinta se împăturește și se pune într-o tavă de copt care se dă la cuptor aproximativ 20-25 de minute.

Preparatul culinar este gata atunci când devine auriu și crocant. Se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit înainte de a fi tăiată și servită. Plăcinta se poate consuma simplă sau alături de o salată verde sau smântână.

ADVERTISEMENT