Life

Ingredientul secret pentru cei mai buni mucenici. Rețeta bucătarului Petrișor Tănase

Produsul care nu trebuie să lipsească din aluatul celor mai delicioși mucenici. Cum îi face celebrul maestru Petrișor Tănase.
05.03.2024 | 08:19
Ingredientul secret pentru cei mai buni mucenici Reteta bucatarului Petrisor Tanase
Produsul care nu trebuie să lipsească din aluatul celor mai delicioși mucenici. Cum îi face celebrul maestru Petrișor Tănase. Sursa foto: Pinterest / Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ingredientul secret pentru cei mai buni mucenici. Rețeta bucătarului Petrișor Tănase. Ce a dezvăluit prezentatorul emisiunii culinare Sănătatea în bucate, de la Digi 24, despre preparatul realizat în fiecare an pentru 9 martie.

Produsul care nu trebuie să lipsească din aluatul celor mai delicioși mucenici. Cum îi face celebrul maestru Petrișor Tănase

Produsul care nu trebuie să lipsească din aluatul celor mai delicioși mucenici. Cum îi face celebrul maestru Petrișor Tănase. Cheful are un ingredient secret la care apelează de fiecare dată când se apucă de treabă.

ADVERTISEMENT

Acesta constă în coaja de la un citric. Cunoscutul moderator TV obișnuiește să pregătească atât mucenici moldovenești, cât și muntenești. Pentru cei din urmă rețeta este una ușoară, simplă și rapidă, fără prea mari bătăi de cap.

„Facem un aluat din făină cernută bine, dar și din apă, în care adăugăm puțină sare. Întindem bine aluatul, cu un făcăleț, foaia trebuie să rămână de 2-3 mm grosime. O tăiem în felii subțiri, pe care le vom împleti în formă de 8.

ADVERTISEMENT

Există și forme metalice, astfel că îi puteți face, cu ajutorul lor, și mai repede. Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare”, a mărturisit în urmă cu puțină vreme Petrișor Tănase pentru playtech.ro.

Mucenicii muntenești, savuroși cu puțină coajă de lămâie

„Când clocotește apa, adăugăm mucenicii. Iar când sunt gata făcuți, adăugăm în oală multă scorțișoară măcinată, nucă măcinată sau tăiată mărunt, dar și zahăr, după preferință.

ADVERTISEMENT

Ingredientele mele secrete, care dau o savoare aparte mucenicilor? Răzătura de coajă de lămâie, dar și de portocală! Ies delicioși, coaja de portocală le dă o aromă aparte”, a mai spus Petrișor Tănase, pentru aceeași sursă.

Când vine vorba de mucenicii moldovenești renumitul bucătar obișnuiește să folosească 700 grame de făină albă, două ouă, lapte călduț și puțină drojdie uscată. Bucătarul amestecă toate ingredientele și lasă compoziția la crescut timp de o oră.

ADVERTISEMENT

În momentul în care aluatul este crescut suficient se împarte în două bare mai lungi care se vor împleti sub forma cifrei 8. Mucenicii obținuți se pun într-o tavă de copt și se bagă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

ADVERTISEMENT