Life

Cea mai bună rețetă de mazăre cu pui. Trucul lui Sorin Bontea îi dă un gust deosebit

Cea mai gustoasă rețetă de mazăre cu pui. Trucul la care apelează Sorin Bontea adesea pentru a-i oferi o aromă deosebită.
29.02.2024 | 15:45
Cea mai buna reteta de mazare cu pui Trucul lui Sorin Bontea ii da un gust deosebit
Cum prepară Sorin Bontea mazărea cu pui. Sursa foto: youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ți-e poftă de ceva bun și vrei să se prepare rapid, iată o rețetă delicioasă de mazăre de pui. Îi aparține maestrului bucătar și fost jurat la Chefi la Cuțite, Sorin Bontea. O vei savura din plin cu cei dragi.

Rețeta delicioasă de mazăre cu pui a lui Sorin Bontea

Sorin Bontea este unul dintre cei mai profesioniști bucătari din țară, impresionând adesea prin bucatele sale. De altfel, priceperea sa în bucătărie s-a văzut și la Chefi la Cuțite, unde a câștigat de nenumărate ori sezoane, în fața ”rivalilor” săi, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe youtube, Sorin Bontea a făcut furori prin rețeta sa de mazăre cu pui. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 700 grame de pulpă de pui, două cepe medii, pastă de tomate, mărar sau pătrunjel, un kilogram de mazăre congelată, sare și piper.

Primul pas cu care începe maestrul bucătar în prepararea rețetei este prăjirea puiului. Într-o tigaie, se toarnă ulei și se lasă la încins. Când este gata, se pun bucățile de carne și se lasă să capete o crustă rumenită.

ADVERTISEMENT

Puiul se va întoarce pe o parte și pe cealaltă, iar peste el se va adăuga sare și piper. După un minut, se adaugă și ceapa, care trebuie amestecată continuu, încât să nu se ardă. Știm foarte bine că odată ce se va arde ceapa, gustul mâncării se modifică. Nu mai este la fel de bun.

Mai departe, se pun măzare și apă și se lasă totul la fiert. Când vedeți că mazărea este fiartă, deasupra puteți turna pastă de tomate diluată cu puțină apă. Mai lăsați încă zece minute preparatul pe foc, după care, spre final, puteți asezona cu pătrunjel sau mărar tocat.

ADVERTISEMENT

Cât este de sănătoasă mazărea pentru organism

Mazărea este considerată de specialiștii în Sănătate una dintre cele mai sănătoase legume. Dacă este consumată în stare proaspătă, direct de pe păstaia din grădină, cu atât mai bine. Un plus de vitamine ne este garantat.

Mazărea conține vitaminele A, B1, B6, C și K. Boabele sale sunt compuse din puțină grăsime și din multe, multe fibre. Datorită lor, nivelul de colesterol scade și sunt foarte bune ca proteine. Te ajută să-ți menții greutatea.

ADVERTISEMENT

”Mazărea este o sursă bună de fibre dietetice și vitamine și are un conținut scăzut de calorii. O jumătate de cană de mazăre verde furnizează 4 grame de fibre. 26 de grame pe zi de fibre sunt recomandate femeilor.

Deoarece este o leguminoasă bogată în fibre, mazărea contribuie la menținerea senzației de sațietate pentru un timp îndelungat. Prin urmare, te ajută să mănânci mai puțin și să îți ții astfel greutatea sub control (…)  

Consumul regulat de mazăre verde poate reduce riscul de cancer, mai ales datorită conținutului mare de antioxidanți și capacității acestora de a reduce inflamația din organism”, explică pe doc.ro renumitul medic Oana Cuzino.

ADVERTISEMENT