News

Înscrieri la creșă și grădiniță 2024. Ministrul educației, Ligia Deca, anunț important pentru părinți

Înscrieri la creșă și grădiniță 2024. Luni, ministrul educației, Ligia Deca, a prezentat datele pe care trebuie să le țină minte toți părinții.
18.03.2024 | 23:43
Inscrieri la cresa si gradinita 2024 Ministrul educatiei Ligia Deca anunt important pentru parinti
Înscrieri la creșă și grădiniță 2024. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înscrieri la creșă și grădiniță 2024. Luni, 18 martie, ministrul educației, Ligia Deca, a venit cu un anunț extrem de important pentru toți părinții din România.

Înscrieri la creșă și grădiniță 2024

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul educației a anunțat calendarul privind înscrierea copiilor la creșă și grădiniță pentru anul școlar 2024-2025.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului Ligiei Deca, înscrierile la creșă și la grădiniță vor debuta pe 27 mai şi se vor încheia pe 14 iunie. Vorbim de prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului trimise spre publicare în Monitorul Oficial.

Am anunţat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei şi a calendarului de înscrieri în creşe şi grădiniţe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma iniţială a proiectului.

ADVERTISEMENT

Toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei după publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de înscriere şi a calendarului”, a scris Ligia Deca pe site-ul de socializare.

Anterior, între 20 şi 24 mai 2024 are loc procesul de reînscriere a copiilor care frecventează creșa sau grădinița în acest an şcolar. Pe 24 mai se afișează listele cu copiii înscriși și cele cu locuri rămase libere după această etapă.

ADVERTISEMENT

Prima etapă de înscriere pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi este cuprinsă între 27 mai şi 14 iunie. La mijlocul lui iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere, conform ministrului.

Când începe etapa 2-a de înscrieri la creșă și grădiniță

Din postarea Ligiei Deca aflăm că cea de-a doua etapă de înscriere la creșă și grădiniță este cuprinsă între 17 iunie şi 5 iulie. La data din urmă sunt anunțate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

ADVERTISEMENT

Timp de 10 zile, între 19 şi 29 august, are loc etapa de ajustări. Mai exact, înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere. Apoi, pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscriși şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

ADVERTISEMENT