News

INSP, anunț alarmant privind evoluția cazurilor Covid. Câte infectări zilnice vom avea în luna octombrie

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunță o explozie de cazuri în luna octombrie.
18.09.2021 | 16:40
Institutul Naţional de Sănătate Publică anunță o explozie de cazuri în luna octombrie.
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Sănătate Publică avertizează că România ar putea ajunge la un număr uriaș de cazuri de infectare în fiecare zi dacă oamenii nu se vaccinează şi nu respectă regulile anti-Covid.

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăşi 15.000 de cazuri pe zi dacă o ţinem tot aşa ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus reprezentanta INSP, Adriana Pistol, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Declaraţia a fost făcută dîn cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc sâmbătă. România a avut peste 5.000 de cazuri noi și 97 de decese în ultimele 24 de ore.

INSP: „Undeva la finalul lunii octombrie vom depăşi 15.000 de cazuri pe zi”

Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Naţional de Sănătate Publică, a vorbit despre importanța vaccinării și a respectării regulilor anti-COVID.

ADVERTISEMENT

În ultimele şapte zile numărul cazurilor COVID 19 s-a dublat, potrivit reprezentantei Institutului Naţional de Sănătate Publică

Este o creştere bruscă explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, transmiterea comunitară şi nerespectarea măsurilor anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Declarația privind numărul mare de cazuri așteptat în octombrie a fost făcută în urmă cu o zi și de Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare susține că, potrivit ultimelor predicții, la 15 octombrie am putea avea o medie săptămânală de 17.000 de cazuri cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic.

ADVERTISEMENT

”Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă.

Ne aşteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit News.ro la B1 TV.

Până astăzi, 18 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.144.893 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19). 1.078.434 de pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT