Sport

Inspirație incredibilă a directorului CM de rugby 2023. A semnat o poliță de asigurare contra pandemiei cu o lună înainte de a izbucni COVID 19!

11.05.2020 | 12:07
Inspiratie incredibila a directorului CM de rugby 2023 A semnat o polita de asigurare contra pandemiei cu o luna inainte de a izbucni COVID 19
ADVERTISEMENT

Directorul turneului final al CM de rugby din anul 2023, competiție care este programată a avea loc în Franța, a avut o inspirație incredibilă, semnând o poliță de asigurare împotriva unei pandemii cu exact o lună înainte de a izbucni COVID 19!

A luat decizia după ce și-a amintit de epidemia de SARS

Claude Atcher, directorul general al CM de rugby din 2023 a luat această decizie ca urmare a faptului că se afla cu ani în urmă în Asia, când a izbucnit epidemia de SARS.

ADVERTISEMENT

Mă aflam în Asia în momentul epidemiei SARS, la începutul anilor 2000 şi îmi amintesc de numeroasele întrebări pe care le-a ridicat în privinţa organizării evenimentele.

Pandemia e un factor major de anulare a competițiilor sportive

De fapt, alături de un război civil sau un conflict internaţional, pandemia este aproape singurul factor major care poate provoca o anulare totală a evenimentului“.

ADVERTISEMENT

În ceea ce ne priveşte, pe o perioadă de 45 de zile cu 48 de meciuri, exista riscul de anula sau amâna câteva jocuri, ceea ce s-a întâmplat în Japonia în 2019, din cauza vremii nefavorabile, fără prea mult impact pentru restul competiţiei.

S-a grăbit să găsească partenerul potrivit

În caz de epidemie, totul ar trebui anulat. De aceea am luat decizia de a o face, semnând asigurarea respectivă”

ADVERTISEMENT

Odată ce a avut în minte să facă acest lucru Claude Atcher a și demarat acțiunea pentru a găsi partenerul care să îi ofere condițiile cele mai avantajoase.

A cumpărat clauza de pandemie

Am lansat un apel de oferte în perioada martie-aprilie 2019, într-un moment în care piaţa era la nivelul său cel mai scăzut în materie de preţuri, pentru că nu avuseseră loc incidente majore sau anulări de cel puţin trei sau patru ani.

ADVERTISEMENT

Am avut şansa în privinţa apelului de oferte să putem semna o asigurare foarte interesată pe plan financiar, care nu are nimic de-a face cu ceea ce am putea găsi astăzi. Am cumpărat clauza privind pandemia şi am semnat acest contract cu o lună înainte de debutul ultimei Cupe Mondiale“.

Wimbledon a obținut 130 milioane euro dintr-o înțelegere similară

Rugby nu este singurul sport care s-a preocupat de a se proteja pentrui astfel de situații rar întâlnite. Organizatorii celebrului turneu de tenis de la Wimbledon culeg acum roadele unei astfel de măsuri, ei primind despăgubiri în valoare de 130 de milioane euro.

 

ADVERTISEMENT