News

Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Fostul lider PSD este acuzat că a luat mită 1,25 de milioane de lei

Instanța a decis prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul lui Dumitru Buzatu. Acesta este acuzat de luare de mită.
02.02.2024 | 17:38
Dumitru Buzatu ramane in arest preventiv Fostul lider PSD este acuzat ca a luat mita 125 de milioane de lei
Fostul lider PSD, Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv. Acesta este acuzat de luare de mită. Sursa foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Tribunalul Vaslui a prelungi măsura arestului preventiv în cazul lui Dumitru Buzatu. Fostul lider PSD este acuzat că a luat mită 1,25 de milioane de lei, în toamna anului trecut fiind prins în flagrant de poliție.

Dumitru Buzatu rămâne în închisoare

Instanța a decis ca fostul social-democrat să mai stea după gratii, însă această decizie nu este definitivă. Apărătorii lui Buzatu o pot contesta în termen de 48 de ore.

ADVERTISEMENT

„În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv, luat faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui, prin Încheierea nr. 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1.886/89/2023 al Tribunalului Vaslui, mandat de arestare preventivă nr. 16/UP din 23.09.2023).

Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile”, potrivit deciziei Tribunalului Vaslui.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile aduse lui Dumitru Buzatu

Fostul lider PSD din Vaslui a primit arest preventiv pentru luare de mită în data de 23 septembrie 2023. Acesta a fost prins în flagrant de DNA în timp ce primea 1,25 milioane de lei.

Banii pe care trebuia să-i încaseze Buzatu erau pentru a servi pentru favorizarea unei firme, în așa fel încât să obţină un contract, însă procurorii au intervenit înainte ca acest lucru să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au găsit suma de bani în portbagajul maşinii acestuia, după ce se întâlnise cu o persoană într-un restaurant. Ulterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus în aplicare la sfârșitul lui 2023 trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

A doua persoană judecată în același dosar cu Buzatu, arest la domiciliu

Radu Judele, fost consilier județean și om de afaceri, este cercetat de procurori în acelaşi dosar cu Dumitru Buzatu. Acesta se află în arest la domiciliu pentru luare de mită şi trafic de influență.

ADVERTISEMENT

Dosarul se află la Tribunalului Vaslui, iar ancheta este în curs de desfășurare. Dumitru Buzatu se află în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui.

 

ADVERTISEMENT