News

Institutul „Matei Balș” are un nou manager și un nou director medical. Decizia, luată după incendiu

23.02.2021 | 15:22
Institutul Matei Bals are un nou manager si un nou director medical Decizia luata dupa incendiu
ADVERTISEMENT

La aproape o lună de la tragedia de la Institutul „Matei Balș”, conducerea a fost schimbată, fiind vorba de doi medici care vor asigura interimatul pentru două funcții cheie.

Așadar, medicul de terapie intensivă Cătălin Apostolescu va fi noul manager interimar, iar medicul infecționist Adrian Marinescu va fi director medical interimar.

ADVERTISEMENT

În condițiile de acum, de pandemie, cel mai mare spital de boli infecțioase trebuie să funcționeze cât se poate de corect, dacă se poate ca un ceas elvețian. Nu e o muncă ușoară și cu siguranță vor fi multe lucruri de făcut. Sper ca lucrurile să funcționeze cât se poate de bine”, a declarat medicul Marinescu, conform Mediafax.

Matei Balș are o nouă conducere interimară

20 de persoane au murit la Matei Balș în urma unui incendiu izbucnit în 29 ianuarie 2021. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauza incendiului, însă cel mai probabil e vorba de o aerotermă.

ADVERTISEMENT

”În acest moment al anchetei nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui.

Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, infirmiere și un instalator. La fel, sunt date de anchete, nu se pot dezvălui în acest moment”, a declarat comisarul șef Marian Mihoci, șef Serviciul Omoruri.

ADVERTISEMENT

Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte.

Există camere de supraveghere și au fost ridicate. În saloane și pe holuri nu există camere. Nu pot să vă spun dacă au existat pentru că nu asta am verificat (dacă existau aeroterme în camere, n.red.). Am ridicat un volum foarte mare de documente. E posibil să audiem și conducerea spitalului, dar nu pot să vă spun acum”, a punctat și procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Institutul „Matei Balș” a fost condus o perioadă lungă de timp de doctorul Streinu-Cercel, ajuns parlamentar din partea PSD.

ADVERTISEMENT