News

Institutul ”Matei Balș” nu mai are locuri pentru pacienții Covid-19. Spitalul ”Victor Babeș”, într-o situație alarmantă 

18.06.2020 | 15:08
Institutul Matei Bals nu mai are locuri pentru pacientii Covid19 Spitalul Victor Babes intro situatie alarmanta
ADVERTISEMENT

Institutul ”Matei Balș”, cea mai importantă unitate medicală pe timp de pandemie din București, nu mai are locuri pentru pacienții Covid-19.

Explozia de cazuri de infectare cu coronavirus are efecte puternice în spitalele din Capitală.

Dacă Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” nu mai poate face internări, fiind peste capacitatea maximă, la ”Victor Babeș” situația ar putea fi una similară în câteva zile.

ADVERTISEMENT

Institutul ”Matei Balș”, niciun loc pentru pacienții Covid-19. Ce se întâmplă la Spitalul ”Victor Babeș”

Conform Digi24, Spitalul “Matei Balș” este plin în acest moment, toate cele 640 de locuri fiind ocupate.

De asemenea, la Institutul “Victor Babes”, care dispune de 450 de locuri, mai sunt libere 150 de paturi.

ADVERTISEMENT

Cei aflați în conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulți pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea.

La unitatea medicală “Victor Babeș” au ajuns 15 pacienți de la Colentina. Este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenții chirurgicale.

ADVERTISEMENT

România, din nou peste 300 de infectări în 24 de ore

Din ultima raportare a Grupului de Comuniare Strategică reiese că, până joi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate. Până în prezent, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

ADVERTISEMENT

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 597.696 de teste.

ADVERTISEMENT