News

Institutul Oncologic Iași, focar de COVID-19! Un medic şi opt asistenţi, confirmaţi cu coronavirus

13.06.2020 | 11:34
Institutul Oncologic Iasi focar de COVID19 Un medic si opt asistenti confirmati cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Institutul Oncologic Iași este ultimul focar de COVID-19 din România! Aici au fost confirmaţi cu noul coronavirus nu mai puțin de opt asistenţi medicali şi un medic. Aproape imediat, DSP a deschis o anchetă epidemiologică, iar sălile în care au intrat cadrele medicale au fost dezinfectate.

Institutul Oncologic Iași, focar de COVID-19!

Mai mult de atât, blocul operator a fost supus unui proces de dezinfecţie. „Şase asistenţi medicali ai blocului operator ai Institutului Regional de Oncologie Iaşi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Personalul medical a fost testat miercuri, 10 iunie a.c. Atunci un asistent medical a anunţat conducerea instituţiei că starea sa de sănătate nu este bună.

Un medic şi opt asistenţi, confirmaţi cu coronavirus

Acesta a transmis că are simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, fapt care avea să se și adeverească.

ADVERTISEMENT

După efectuarea acestor teste au mai fost depistate încă cinci persoane infectate. Trei dintre aceştia fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă” , a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie pentru Bzi.

De altfel, managerul acestei instituții a mai transmis că angajaţii au intrat echipaţi în sala de operaţie, iar persoanele cu care aceştia au intrat în contact nu au fost confirmate pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

„În pauze aceştia au stat în camera de odihnă fără mască de protecţie. Acesta poate fi un alt mod în care au contactat virusul.

Un aspect important de precizat este acela că, asistenţii medicali au intrat în sala de operaţie cu echipament de protecţie.

ADVERTISEMENT

De aceea, şansele de transmitere a virusului de la pacienţi către personalul medical dar şi invers sunt inexistente”, a mai explicat managerul.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: