Life

Insula din Europa unde găsești peste 200 de plaje. E super accesibilă la preț și poți să mergi chiar și iarna aici

Există o insulă în Europa unde poți să găsești peste 200 de plaje. E accesibilă la preț și poți merge aici atât vara cât și iarna.
23.07.2023 | 16:21
Insula din Europa unde gasesti peste 200 de plaje E super accesibila la pret si poti sa mergi chiar si iarna aici
Insula din Europa unde găsești peste 200 de plaje. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există o insulă în Europa în care te poți bucura de peste 200 de plaje? Arată spectaculos, iar un sejur de 7 zile nu e mai scumpe de 400 de euro. Iar condițiile sunt și ele de-a dreptul fabuloase.

Insula din Europa care ascunde peste 200 de plaje

Unde este această insulă din Europa? În Marea Mediterană și este vorba despre Corsica. Dacă ajungi aici te bucuri de peste 200 de plaje, dar și de un amestec de cultură franceză, dar și italiană.

ADVERTISEMENT

Iar ce e cel mai interesant e faptul că pe această insulă din Europa poți să mergi atât iarna, cât și vara. Găsești o vreme plăcută, însorită, dar și cât se poate de caldă. Chiar și așa, multe persoane o aleg doar vara.

Pe insula Corsica din Europa, de obicei, temperaturile înregistrează maxime de 30C în perioada mai și septembrie. De cealaltă parte, iarna, temperatura medie este de aproximativ 12C.

ADVERTISEMENT

Ce poți să mai faci pe această insulă din Europa? Poți să vezi o mulțime de locuri, poți face multe activități și poți alege dintre cele peste 200 de le plaje care se întind pe cei 620 de kilometri de coastă.

Unele dintre cele mai populare plaje includ Santa Giulia Beach, Palombaggia Beach și Saleccia Beach. De asemenea, iubitorii de natură pot explora frumoasele orașe Bonifacio și Calvi. Totodată, aceștia mai pot îndrepta spre Rezervația naturală Scandola, care este un sit al patrimoniului UNESCO.

ADVERTISEMENT

Cât costă un sejur de 7 zile în Corsica

O altă atracție de neratat este “Calanques de Piana”. Aici se găsesc stânci din rocă roșie cu vedere spectaculoasă la mare. Calanques sunt situate în Piana, în Golful Porto, între Ajaccio și Calvi.

Iar după ce ai terminat de explorat, trebuie neapărat să guști mâncarea de pe această insulă din Europa. Printre specialități se numără celebrele mezeluri ale insulei, fructele de mare proaspete și vinurile corsicane de proveniență locală.

ADVERTISEMENT

Produsul vedetă este însă “fiadone”. Aceasta este o prăjitură cu brânză specială preparată cu brânza regională “brocciu”. Cât costă o vacanță în Corsica? În funcție de preferințe, un sejur de 7 nopți poate fi mai ieftin de 2.000 de lei, deci 400 de euro.

Tarifele pentru un loc de vis pe malul mării variază de la 1.600 de lei și pot ajunge chiar și până la 2.200 de lei, în funcție de locația dorită. The Sun mai scrie că există și camere disponibile pentru doar 200 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT