Life

Plaja celebră din Europa care a fost închisă în plin sezon. Românii o adoră, dar acum nu mai au voie pe ea. Ce s-a descoperit

Plaja celebră din Europa a fost închisă în plin sezon, din cauza unui motiv dezgustător. Ce s-a descoperit în apa mării.
21.07.2023 | 19:30
Plaja celebra din Europa care a fost inchisa in plin sezon Romanii o adora dar acum nu mai au voie pe ea Ce sa descoperit
De ce a fost închisă o plajă celebră din Europa. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Avertisment pentru turiștii care aveau în plan să se distreze în Ibiza în perioada următoare. O plajă adorată de mulți români a fost închisă temporar, în plin sezon, după ce autoritățile au făcut o descoperire dezgustătoare.

Plaja celebră din Europa închisă în plin sezon din motive surprinzătoare

Turiștii au fost evacuați de urgență de pe o plajă din Ibiza. Stațiunea este iubită de mulți români, inclusiv de vedete. De-a lungului timpului Carmen de la Sălciua a ales să se relaxeze în destinația de lux alături de soțul său.

ADVERTISEMENT

În schimb, „bebelușa” Oana Ioniță a avut parte de o experiență cumplită, lucru prin care ar putea trece toți cei care se avântă acum să plece în Ibiza. Turiștii sunt evacuați de pe una dintre cele mai celebre plaje, Playa Es Pinet, dintr-un motiv dezgustător.

Autoritățile au descoperit că în această zonă, apa este infectată cu materii fecale, iar cantitatea în care se găsesc este cu mult peste limita admisă. Astfel că, cei care intră în apă riscă să fie contaminați cu E. Coli, care poate provoca intoxicații alimentare și chiar infecții grave, și bacterii intestinale Enterococcus.

ADVERTISEMENT

Acestea din urmă conduc la febră, dureri de cap, vărsături și multe alte simptome neplăcute. Prin urmare, turiștilor care ajung pe plaja infectată din Ibiza nu le este permis să intre în mare, fiind ancorat steagul roșu. Între timp, specialiștii efectuează mai multe teste suplimentare ale apei.

Nu este un caz singular

Incidentul vine la scurt timp după ce o altă plajă populară, din orașul-port Alicante, a fost închisă din cauza bacteriilor de origine fecală descoperite în apă. În aceste condiții, reprezentanții Consiliului local Sant Josep, i-a asigurat vizitatori ca apa este testată săptămânal.

ADVERTISEMENT

„În 48 de ore vor fi cunoscute datele celei de-a doua probe, dar deocamdată plaja este închisă pentru scăldat”, au declarat autoritățile despre plaja celebră din Europa care acum este interzisă turiștilor, conform thesun.co.uk. 

Plajele se închid în contextul în care Europa se confruntă cu un val de căldură. În plus, și în Franța au existat avertismente cu privire la cantitatea de alge toxice din mare care se mărește considerabil.

ADVERTISEMENT

Un focar a fost raportat în Biarritz, sud-vestul Franței. Iar Agenția Națională de Securitate a Sănătății din țară a declarat că înotătorii, surferii și alți oameni care au fost pe plajă s-au confruntat ulterior cu greață, oboseală și ochi infectați.

ADVERTISEMENT