Life

Insula din Grecia care îți poate ruina întreg concediul: ”Nimeni nu te pregătește pentru asta”

O insulă din Grecia îți poate ruina întreg concediul. Ar fi bine să știi la ce să te aștepți când ajungi acolo pentru a nu fi dezamăgit.
12.07.2023 | 18:19
Insula din Grecia care iti poate ruina intreg concediul Nimeni nu te pregateste pentru asta
Insula din Grecia care îți poate ruina întreg concediul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există o insulă în Grecia care te poate surprinde în mod plăcut, dar și neplăcut. În ciuda peisajelor sale superbe, dacă ajungi aici în anumite perioade riști să îți strici întreg concediul. Iar asta o spune chiar un român care a ajuns acolo.

Insula din Grecia care îți poate ruina întreg concediul

Un bărbat a ales să meargă pe o insulă din Grecia în concediu. A petrecut două săptămâni acolo, iar per total a fost mulțumit. Chiar și așa, el a venit cu un avertisment pentru cei care ajung aici în vacanță.

ADVERTISEMENT

Insula Skiathos din Grecia poate să îți strice vacanța. Iar din postarea românului înțelegem că situația poate deveni neplăcută. Mai mult de atât, nu mulți sunt pregătiți pentru așa ceva când ajung acolo.

Potrivit bărbatului insula nu are rețea de apă, iar canalizarea este parțială. De asemenea, nu este clar nici unde există stația de epurare, cert este că multe proprietăți au fose septice. Un alt detaliu neobservat de cei care ajung în Grecia îl reprezintă grilajele transversale cu bucăți de cauciuc.

ADVERTISEMENT

Acestea au rolul de a nu permite mirosului neplăcut să iasă afară. Un lucru bun din toată experiența a fost însă că prețurile de restaurantele sunt cât se poate de accesibile, iar mâncarea destul de bună.

Ce a pățit un român care a ajuns acolo

Mai departe, ce nu știu turiștii care ajung pe insulă este că aici vântul bate destul de puternic. Astfel, dacă vrei o vacanță liniștită la soare, riști să îți cam strici concediu. Românul spune că în perioada în care a stat pe insula din Grecia, vântul a bătut puternic, peste tot.

ADVERTISEMENT

Iar din această cauză nu au mers nici bărcile de închiriat și nici vaporașele. De asemenea, un alt dezavantaj îl reprezintă asistența medicală de urgență, mai exact lipsa ei în anumite cazuri speciale.

„Este o insula cu mult vânt, nimeni nu te pregătește pentru asta. Preponderent în nord, dar nu numai. Astăzi de exemplu este vânt toată ziua, peste tot, deci nu vor merge nici vaporașele, nici bărcile de închiriat.

ADVERTISEMENT

Sper să meargă bacul după masă.Una peste alta, o vacanță super. Voi reveni oricând cu plăcere. PS: Mare atenție la asistența medicală de urgență sau mai ales la lipsa ei. Proprietara unde am stat se plângea că toate insulele duc lipsă acută de medici și mai ales de elicoptere medicalizate.

Deci dacă aveți o urgență majoră… Mai spunea că actualul prim ministru a promis câteva. În Grecia nu există Smurd sau similar”, a fost o parte din postarea românului de pe Facebook.

ADVERTISEMENT