Life

Cât costă un hotel mic scos la vânzare în cele mai populare stațiuni din Grecia. Prețurile te vor uimi

Cât costă un hotel mic scos la vânzare într-o stațiune populară din Grecia? În România nici nu poți visa la așa ceva pentru o astfel de sumă.
22.06.2023 | 09:31
Cat costa un hotel mic scos la vanzare in cele mai populare statiuni din Grecia Preturile te vor uimi
Cât costă un hotel mic scos la vânzare în cele mai populare stațiuni din Grecia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată cât costă un hotel mic scos la vânzare în una dintre cele mai populare stațiuni din Grecia? Prețul te va surprinse, pentru că în România nici măcar nu poți să visezi la așa ceva.

Vânzări pe bandă rulantă în stațiunile grecești

Grecia este destinația preferată a românilor, dar și a turiștilor străini. Peisajele sunt unele de-a dreptul fabuloase, iar nici prețurile nu sunt prea mari. De asemenea, cei care vor să înceapă o afacere aici o pot face fără prea multe griji și cu bani puțini.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun exemplu îl reprezintă prețul cu care se vinde un mic hotel scos la vânzare într-o celebră stațiune din Grecia. Potrivit unui raport publicat recent, sute de hoteluri sunt scoase constant la vânzare în această țară.

Acestea sunt afaceri de familie, iar proprietarii le vând pentru că nu mai pot face față costurilor mari. Să nu uităm că efectele inflației se resimt și în alte țări, nu doar în România. Și totuși cât costă un hotel mic în Grecia?

ADVERTISEMENT

Conform raportului realizat de E- Real Estates Panhellenic Network of Real Estate, într-o singură lună, peste 200 de hoteluri au fost scoase la vânzare. Iar cine își dorește o afacere, poate începe deja să își facă planuri.

Respectivele hoteluri au de la 10 până la 30 de camere. Acestea se găsesc în zone celebre din Grecia precum Paros, Zakynthos, Santorini, Skiathos, Mykonos, Spetses, Kefalonia, Rhodos, Naxos, Skopelos, Syros și Sifnos.

ADVERTISEMENT

Cât costă un hotel mic scos la vânzare în cele mai populare stațiuni din Grecia

De asemenea, alte hoteluri din Kifissia, Votanikos, Plaka, Gazi, Omonia, Piațele Victoria și Psyri au fost și ele scoase la vânzare. Unele proprietăți datează chiar din 1930, însă arată impecabil.

Proprietarii le vând doar pentru că nu mai pot face față crizei financiare. Prețurile la energie au crescut, iar odată cu ele, veniturile încasate nu mai merită efortul. Cine cumpără însă aceste hoteluri din Grecia?

ADVERTISEMENT

Marea majoritate a noilor proprietari sunt fie investitori locali, fie străini. Și nu e de mirare dacă ne uităm la prețuri. Spre exemplu, un hotel mic din Halkidiki poate fi achiziționat cu prețuri care pornesc de la 650.000 de euro.

De asemenea, în zone celebre precum Santorini, Zakynthos, Păros, ori Rhodos, prețurile încep de la 620.000 de euro, scrie Greek Reporter. Și nu doar hotelurile se vând ieftin. Și apartamentele ori casele din Grecia pot fi achiziționate la prețuri decente.

ADVERTISEMENT
Tags: