Life

Insula din Grecia pe care românii o adoră. Tot mai mulți aleg să meargă în vacanță aici

Insula din Grecia pe care românii o adoră. Peisajul te lasă fără cuvinte, mâncarea este delicioasă, iar prețurile sunt accesibile.
26.06.2023 | 22:49
Insula din Grecia pe care romanii o adora Tot mai multi aleg sa mearga in vacanta aici
Insula din Grecia pe care românii o adoră. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Insula din Grecia pe care românii o adoră. Din ce în ce mai mulți turiști optează să meargă în vacanță în Grecia. Tărâmurile elene sunt printre preferatele românilor, în ultimii ani, atunci când vine vorba de concedii.

Insula din Grecia pe care românii o adoră

Frumusețea Greciei, peisajele care lasă fără cuvinte turiștii și prețurile accesibile îi fac pe aceștia să aleagă destinații precum Thassos, Halkidiki sau Creta. În topul insulelor pe care românii le adoră se numără și Corfu.

ADVERTISEMENT

„Insula verde”, așa cum este cunoscută prin prisma plantațiilor de măslini, este renumită pentru stilul diferit pe care îl prezintă iubitorilor de călătorii. Spre deosebire de celelalte insule, Corfu are elemente din stilul britanic, venețian și franțuzesc.

În Corfu, insula unde muntele dă senzația că se unește cu marea, românii pot găsi și oferte all inclusive. La un hotel de trei stele din stațiunea Sidari, Corfu, o noapte pentru două persoane costă între 140 de euro și 270 de euro, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

“În vârful sezonului, majoritatea clienţilor sunt familii cu copii, dar la începutul şi sfârşitul sezonului am început să observăm că tinerii în luna de miere şi cuplurile preferă acest loc.”, a declarat Dimitris Kantalis, director de vânzări, pentru sursa citată.

Cum pot petrece vacanța cei care aleg această destinație

Turiștii se pot bucura de petreceri cu specific grecesc. Și mâncarea reprezintă un element important atunci când alegem o destinație. În restaurantele din insula Corfu se găsesc, din belșug, bucate tradiționale din Grecia.

ADVERTISEMENT

Printre preferatele gurmanzilor se numără Saganaki cu creveţi. Alte mâncăruri tradiționale în Corfu sunt Numbulo, un fel de șuncă gătită din carne de porc, Tyropithakia, o plăcintă cu brânză, dar și Buduni, un cârnat din carne de porc.

Corfu este destinația căutată și de iubitorii resorturilor de lux. Unele dintre camerele hotelurilor de 5 stele sunt impresionante. Turiștii pot ajunge din pat direct în fața piscinei personale. Prețul pentru o astfel de cameră începe de la 600 de euro, pe noapte, pentru două persoane, în regim all inclusive.

ADVERTISEMENT

Insula Corfu se află la 1.000 de kilometri de București, având o populație de peste 100.000 de locuitori. Cei care aleg această destinație pot să vizitele Canalul Dragostei sau palatul Achillion, care datează din 1890.

 

ADVERTISEMENT