Life

Insula grecească considerată cea mai bună destinație de vacanță. E mai puțin cunoscută de turiști

Insula din Grecia care a primit titlul de cea mai bună destinație de concediu în 2024. Locul este mai puțin știut de călători.
23.01.2024 | 10:55
Insula greceasca considerata cea mai buna destinatie de vacanta E mai putin cunoscuta de turisti
Insula din Grecia care a primit titlul de cea mai bună destinație de concediu în 2024. Locul este mai puțin știut de călători. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Insula grecească considerată cea mai bună destinație de vacanță. E mai puțin cunoscută de turiști, însă are o frumusețe aparte care nu trebuie trecută cu vederea. Regiunea spectaculoasă este ascunsă în nordul Mării Egee.

Insula din Grecia care a primit titlul de cea mai bună destinație de concediu în 2024. Locul este mai puțin știut de călători

Insula din Grecia care a primit titlul de cea mai bună destinație de concediu în 2024. Locul este mai puțin știut de călătorii care ajung aici doar cu feribotul. Acesta se poate lua numai din portul Volos, aflat lângă Atena.

ADVERTISEMENT

Un articol scris de jurnaliștii de la The Times arată că Alonnisos ocupă primul loc într-un top al locurilor mai puțin apreciate de oameni, dar cu peisaje care îți taie răsuflarea. Turiștii de pretutindeni trebuie să o treacă pe lista de must see de anul acesta.

Regiunea reprezintă un paradis mai puțin cunoscut, dar unde cei interesați pot avea parte de un sejur intim și relaxant. Populația de pe insulă se apropie de aproximativ 3.500 de persoane, ceea ce înseamnă că insula poate fi văzută drept un refugiu.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune perioade pentru a călători în insula grecească sunt aprilie – noiembrie, când soarele strălucește pe cer de dimineața până seara. Alonnisos este un loc ideal de vizitat și în luna august, când apa oceanului este una limpede.

Alonnisos, o insulă care nu trebuie ratată de turiști

Alonnisos este o insulă din Marea Egee care nu trebuie ratată de turiștii de pretutindeni datorită peisajelor sale accidentate, înconjurate de arhipelaguri, păduri de pini, plantații de măslini și numeroase livezi.

ADVERTISEMENT

Locul, care este cel mai îndepărtat din grupul de insule din Sporadele de Nord, este ideal pentru relaxare, plajă, dar și pentru plimbări de agrement. De asemenea, locul este perfect de vizitat și datorită satelor pitorești pietruite.

În plus, insula din Grecia găzduiește Parcul Național Marin al Sporadelor de Nord. Acesta este un refugiu natural pentru păsări marine rare, delfini și foca călugăr din Mediterana, numită monachus monachus.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung pe Alonnisos remarcă de la primii pașii portul pitoresc și capitala insulei, Chora, care are un mal de apă frumos pavat cu pietre. Orașul și-a luat numele de la presele de vin folosite de localnici, care se ocupau în principal cu producerea vinului.

Mai mult, turiștii pot face o vizită la castelul medieval care oferă priveliști largi spre mare, case de piatră cu curți perfecte și o serie de străzi înguste pavate. Tot aici se află și numeroase biserici care încapsulează esența unui sat tipic de pe o insulă grecească.

ADVERTISEMENT
Tags: