Life

Insulele Mykonos și Santorini, ”interzise” turiștilor greci. Motivul pentru care nici străinii nu vor să mai audă de ele

Insulele Mykonos și Santorini au devenit „interzise” turiștilor din Grecia. Nici străinii nu mai sunt așa interesați de ele ca înainte.
09.06.2023 | 19:53
Insulele Mykonos si Santorini interzise turistilor greci Motivul pentru care nici strainii nu vor sa mai auda de ele
De ce sunt insulele Mykonos și Santorini ”interzise” grecilor. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Insulele Mykonos și Santorini, ”interzise” turiștilor greci. De ce nici străinii nu mai sunt la fel de atrași ca în alți ani de aceste destinații.

De ce sunt insulele Mykonos și Santorini ”interzise” grecilor

Motivul este unul foarte simplu. Aceste insule au devenit foarte scumpe și inclusiv turiștii din alte zone ale lumii au început să le evite.

ADVERTISEMENT

Oamenii chiar spun că aceste locuri sunt supraevaluate de ceilalți și lăudate în exces fără o bază reală. Turiștii sunt nemulțumiți și din cauză că nu li se pare un raport calitate-preț rezonabil.

Dar opiniile online are turiștilor veniți în insulele grecești celebre sunt dublate și de date. Ele confirmă că insulele încep să fie abandonate încetul cu încetul. În Santorini, traficul aerian a scăzut cu 22% față de alți ani.

ADVERTISEMENT

La fel se întâmplă și în Mykonos. Presa locală chiar scria că nimeni nu se aștepta la această scădere dramatică a turiștilor veniți în celebra insulă grecească.

“Pierdere de 20% a traficului în Mykonos. Vara anului 2023 nu pare să fie ceea ce se aștepta pentru piața turistică din Mykonos”, scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

Tot presa locală mai remarca și faptul că oamenii sunt mai atenți acum la raportul calitate-preț și consideră că insula Mykonos nu merită.

Pe un loc secund vine și insula Santorini. Oamenii consideră că acestea încearcă să profite de faima lor și să ceară prețuri mult mai mari, deși nu ar fi justificate.

ADVERTISEMENT

“Recent, printre turiștii de lux, criteriul de raportare corectă între calitate și preț prevalează, iar opinia generală este că, în special Mykonos și în al doilea rând Santorini, încearcă să profite de momentul exploziv al turismului în țară”, mai scrie presa din Grecia.

Cât costă un concediu pentru două persoane în Grecia

Oamenii s-au plâns de prețurile extrem de mari. Un bărbat spunea că un prieten al său a plătit pentru o vacanță în Mykonos de 10 zile câte 7000 $ de persoană, adică 14000 $ pentru un cuplu.

Tocmai de aceea se consideră că aceste insule au devenit interzise pentru greci: din cauza prețului extrem de mare. Aceștia pot merge în orice altă localitate pe timp de vară pentru că au de unde alege.

Ba mai mult, grecii ar prefera chiar să meargă în străinătate și să plătească mai puțini bani decât să meargă în aceste insule celebre, unde ar trebui să scoată extrem de mulți bani din buzunar.

“Căderea se datorează, desigur, și faptului că aceste două insule, care reprezintă armamentul greu al turismului de lux în Grecia, au devenit locuri interzise pentru turiștii greci, care nu sunt acolo pentru a acoperi golul, deoarece ei aleg alte destinații mai ieftine în Grecia sau chiar în străinătate”, a scris revista Mega TV Live News.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
Mai sugestiv nu se putea! Ce a postat Florinel Coman, chiar înainte ca...
Mai sugestiv nu se putea! Ce a postat Florinel Coman, chiar înainte ca LPF să anunțe suspendarea
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
Lovitură mortală pentru Facebook și Instagram. Sunt pe cale de dispariție
Lovitură mortală pentru Facebook și Instagram. Sunt pe cale de dispariție
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!