Life

Cât costă, de fapt, o casă în insula Thassos, insulă iubită de milioane de români. Locuința are vedere la mare și e într-o zonă de vis

Cât costă, de fapt, o casă în insula Thassos? Insula iubită de milioane de români vine cu niște prețuri complet neașteptate.
03.06.2023 | 10:00
Cat costa de fapt o casa in insula Thassos insula iubita de milioane de romani Locuinta are vedere la mare si e intro zona de vis
Cât costă, de fapt, o casă în insula Thassos. Sursă foto: spitogatos.gr / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă, de fapt, o casă în insula Thassos? Cu siguranță dacă ajungi acolo în fiecare vară, te-ai gândit măcar odată să îți cumperi o locuință. Chiar și așa, prețurile s-ar putea să te uimească, spre deosebire de cele din România.

Cât costă, de fapt, o casă în insula Thassos

În Grecia, prețurile pentru o casă sau pentru un apartament sunt variate. Există zone, aproape de plajă, unde găsim prețuri accesibile, pentru anumite locații. De cealaltă parte, în zone celebre, s-ar putem să rămânem uimiți de tarife.

ADVERTISEMENT

Pe un site de anunțuri imobiliare am găsit un studio interesant, la doar 50 de metri de plajă. Practic vezi o priveliște uimitoare de la geam, iar locația este cu adevărat una superbă. Surpriza vine însă când vom afla prețul.

Un studio cu o suprafață de doar 30m² de pe insula Thassos se vinde pe spitogatos.gr cu nu mai puțin de 99.000 de euro. Da, ați auzit bine, o casă în insula Thassos costă aproape cât un apartament cu trei camere din București.

ADVERTISEMENT

În anunț aflăm și că prețul pentru un metru pătrat este de 3.300 de euro. Practic vorbim despre un preț măricel, dar nu uitați că plătiți și priveliștea. De altfel, de multe ori costul este aproape triplu în București, Constanța, Cluj, ori alte mari orașe din România față de insulele grecești.

Această casă din insula Thassos scoasă la vânzare are un etaj, o bucătărie, o baie, o toaletă, dar și o sufragerie. Studioul a fost construit în anul 1990, dar renovat în anul 2020, după cum se arată în anunțul publicat.

ADVERTISEMENT

Ce oportunități oferă locația viitorului proprietar

Ce alte beneficii avem în prețul de aproape 100.000 de euro?  Cei care vor achiziționa această casă din insula Thassos se bucură de un balcon generos de 18m². De asemenea, aceștia au la dispoziție și un loc de parcare, iar zona este una rezidențială. Și să nu uităm și de plaja fabuloasă. 

Totuși, dacă alegeți însă să veniți într-o zi toridă de vară, aflați că în prețul cu multe zerouri nu intră și aerul condiționat. În casă nu este montat un astfel de dispozitiv, drept urmare, cumpărătorul va fi nevoit să mai investească niște bani dacă simte nevoia de el.

ADVERTISEMENT

Studioul din insula Thassos nu are nici sistem de alarmă, mai scrie în anunț. De asemenea, vânzătorul spune că această locație este mai degrabă perfectă pentru o casă de vacanță și nicidecum un loc permanent de locuit.

Anunțul de vânzare a fost publicat în urmă cu doar câteva zile, mai exact pe 29 mai. Multe proprietăți grecești însă ajung să se vândă destul de repede, așa că nu ar fi exclus ca o persoană interesantă să facă o astfel de alegere.

ADVERTISEMENT
Tags: