News

Întâlnire Joe Biden – Vladimir Putin la G20 cerută de Ungaria: ”O pace durabilă necesită discuții SUA – Rusia

În perioada 15 - 16 noiembrie, în Indonezia va avea loc summitul G20. Ungaria cere o întâlnire Joe Biden - Vladimir Putin la acest eveniment, pentru a negocia o pace în Ucraina.
27.10.2022 | 22:07
Intalnire Joe Biden  Vladimir Putin la G20 ceruta de Ungaria O pace durabila necesita discutii SUA  Rusia
Ungaria cere o întâlnire Joe Biden - Vladimir la summitul G20. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ungaria, stat care a adoptat o poziție contestată de multe voci europene în contextul războiului din Ucraina, vine cu o nouă propunere controversată.

Ungaria cere o întâlnire Joe Biden – Vladimir la summitul G20: ”O pace durabilă necesită discuții SUA – Rusia

Budapesta nu are încredere în capacitatea Ucrainei de a negocia o încetare a focului în conflictul cu Federația Rusă.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, spune că în scenă ar trebuie să intre Washington-ul.

Ungaria consideră că cei mai importanți lideri ai planetei, Joe Biden și Vladimir Putin, ar trebui să stea față în față la evenimentul G20 de luna viitoare.

ADVERTISEMENT

”Este o iluzie naivă că negocierile dintre Rusia şi Ucraina pot pune capăt războiului, o pace durabilă necesită discuţii între SUA şi Rusia, dar pentru aceasta ar fi important ca liderii celor două ţări să se întâlnească la următorul summit G20” a declarat joi, la Buenos Aires, ministrul ungar, conform hirado.hu.

Peter Szijjarto mai spune că, printr-o întâlnire la summitul G20, Joe Biden și Vladimir Putin ar putea împiedica transformarea unui război regional într-un război mondial.

ADVERTISEMENT

”Dacă se vor afla în acelaşi loc, cred că le-ar fi foarte greu să explice oricărui om de pe pământ de ce nu se întâlnesc. Înţelegem că protocolul este important, înţelegem că este important ca fiecare să-şi demonstreze puterea, că este mai puternic decât celălalt.

Dar aici mor sute de mii de oameni, se refugiază milioane de oameni, întreaga lume a intrat în criză şi trebuie să împiedicăm ca acest război regional, care a provocat deja crize mondiale, să se transforme într-un război mondial”, a mai spus ministrul maghiar.

ADVERTISEMENT

Casa Albă anunță că Biden nu intenționează, momentan, să aibă o întâlnire cu Putin la G20

Dorința Budapestei ar putea să nu se îndeplinească. Casa Albă a anunțat, joi, că Joe Biden nu intenţionează, deocamdată, să aibă vreo întrevedere bilaterală cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul G20 din Indonezia.

”Preşedintele Biden a spus că nu are nicio intenţie de a se aşeza la discuţii cu Vladimir Putin, acesta este punctul în care suntem acum”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului pentru Securitate Naţională al Casei Albe, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT