News

Haos la Gara de Nord: Trenuri cu sute de minute întârziere din cauza furtunilor devastatoare

Haos în traficul feroviar: Furtunile cauzează întârzieri semnificative la Gara de Nord din București. Mii de călători sunt afectați.
22.07.2023 | 18:30
Haos la Gara de Nord Trenuri cu sute de minute intarziere din cauza furtunilor devastatoare
Trenuri cu întârzieri de peste 700 de minute din cauza furtunilor devastatoare. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Furtunile devastatoare care au lovit mai multe zone ale țării au provocat serioase perturbări în traficul feroviar, cu mai multe trenuri înregistrând întârzieri semnificative la Gara de Nord din București.

Haos la Gara de Nord

Printre cele mai afectate trenuri se numără unul care a plecat din Arad și urma să ajungă la Constanța, având o întârziere record de peste 700 de minute la ora 16:00. Situația nu a fost mai bună nici pentru un tren ce vine din Budapesta, care trebuia să sosească în București la ora 8 dimineața, dar avea peste 400 de minute întârziere în prezent.

ADVERTISEMENT

Alte garnituri au fost și ele grav afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. Un tren ce provine din Craiova a acumulat o întârziere de 330 de minute, în timp ce unul din Deva se confruntă cu o întârziere de 300 de minute. Chiar și trenurile ce provin din locații mai îndepărtate, precum Viena, au fost afectate, având deocamdată o întârziere de 130 de minute la sosirea în Gara de Nord din București.

Principalele cauze ale acestor întârzieri majore au fost copacii căzuți pe șine și deranjamentele la linia de contact, care au necesitat eforturi susținute pentru remedierea problemelor. Autoritățile feroviare lucrează în prezent pentru a rezolva situația și pentru a asigura călătorilor afectați de aceste întârzieri o călătorie în condiții de siguranță și confort.

ADVERTISEMENT

Călătorii cu trenul sunt sfătuiți să verifice în mod regulat starea trenurilor lor și să se informeze cu privire la eventualele întârzieri sau anulări înainte de a pleca către Gara de Nord, până când situația se va normaliza complet. Autoritățile feroviare își cer scuze pentru neplăcerile create și fac eforturi pentru a restabili cât mai curând posibil programul de circulație al trenurilor.

Extreme meteorologice în România

România se confruntă cu extreme meteorologice: Cod portocaliu și Cod galben de caniculă, în timp ce furtunile violente amenință mai multe regiuni. Elena Mateescu, directorul ANM, avertizează că în zilele următoare, țara va fi afectată de averse torențiale, grindină și rafale puternice de vânt, în timp ce temperaturile ating cote alarmante, cu posibile valori de 39-40 de grade Celsius în sudul României.

ADVERTISEMENT

”Vorbim în continuare de o vreme a extremelor meteorologice și la acest sfârșit de săptămână, astăzi în special, instabilitate în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea de sud a Moldovei, dar și local în zona Olteniei și a Munteniei, acolo unde perioadele de instabilitate vor fi accentuate.

Se vor caracteriza prin averse torențiale, care pe secvențe scurte de timp, pot cumula cantități de apă de 20-30l/m² izolat peste 40l/m². Aversele vor fi însoțite de intensificări ale vântului cu rafale de 55-70km/h în special vijelii, deci grindină și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În timp ce în jumătatea de sud a țării, astăzi vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben, dar și de cod portocaliu pentru județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și municipiu București, în zonele avertizate de cod portocaliu, valorile temperaturilor maxime astăzi vor putea atinge 38-39 de grade, indicele de disconfort termic va fi unul ridicat, cu valori de peste 80 de unități, iar în restul zonelor aflate sub incidența codului galben vorbim de valori de temperaturi de până la 37°C“, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru antena3.

 

 

ADVERTISEMENT