News

Intervenție dificilă în Prahova, după ce un turist a rămas blocat în Bucegi. A fost salvat cu elicopterul

Intervenție dificilă în Prahova. Un bărbat de 45 de ani a rămas blocat în Masivul Bucegi. Salvamontiștii l-au recuperat cu elicopterul.
02.06.2023 | 16:20
Interventie dificila in Prahova dupa ce un turist a ramas blocat in Bucegi A fost salvat cu elicopterul
Intervenție dificilă în Prahova, după ce un turist a rămas blocat în Bucegi. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto Facebook Salvamont Prahova
ADVERTISEMENT

Intervenție dificilă în Prahova, după ce un turist a rămas blocat în Bucegi. Bărbatul a apelat la ajutorul salvamontiștilor, constatând că se află într-o zonă care nu îi permitea să își continue drumul în condiții sigure.

Intervenție dificilă în Prahova. Un turist a rămas blocat în Bucegi

Evenimentul a avut loc vineri, pe Valea Caraimanului din Masivul Bucegi, acolo unde turistul de 45 de ani s-a aventurat în zona periculoasă. Conform salvamontiștilor, omul ar fi greșit traseul.

ADVERTISEMENT

Constatând că se află într-o zonă nemarcată și nu își poate continua deplasarea, având în vedere condițiile, turistul a apelat la Salvamont. Astfel, salvatorii au solicitat, la rândul lor, intervenția unui elicopter.

În cele din urmă, bărbatul a fost recuperat. Un elicopter de la Brașov a ajuns la fața locului, iar un salvamontist s-a deplasat până la turistul blocat. Omul a fost preluat cu ajutorul troliului, transmit reprezentanții Salvamont.

ADVERTISEMENT

„Un turist, în vârstă de 45 ani, a rămas blocat pe Valea Caraimanului din Bucegi, într-o zonă periculoasă, nemaiputând înainta în condiții de siguranță. Am solicitat un elicopter de la POA Brașov, un salvator montan fiind coborât la turist, reușind să-l recupereze prin troliere. Mulțumim echipajului aero”, a transmis Salvamont Prahova.

Turist din Polonia, rănit în Munții Rodnei

În minivacanța de 1 mai, doi turiști din Polonia au avut nevoie de intervenția Salvamont Borșa. Bărbații au rămas blocați în Munții Rodnei. Mai mult, unul dintre ei a fost rănit după ce a căzut într-o râpă.

ADVERTISEMENT

Intervenția a avut loc în zona Poiana Știol, zănoaga Cascada Cailor din Munții Rodnei. Apelul la 112 a fost dat de unul dintre polonezi, care a anunțat că celălalt bărbat a fost surpins de o avalanșă.

Turistul alunecase și căzuse într-o râpă. Din fericire, ei au fost recuperați de salvamontiști. Bărbatul rănit a primit ajutor medical. Ulterior, a fost transportat până la baza pârtiei Telescaun, fiind preluat de o ambulanță.

ADVERTISEMENT

„După ce acesta a primit primul ajutor, ulterior s-a cerut sprijin celorlalți colegi pentru extracția victimei si transportul ei către ambulanță. Intervenția salvatorilor, una desfășurată într-o zona foarte greu accesibilă și accidentată, a fost finalizată cu succes, victima fiind predată Serviciului Ambulanța”, au transmis reprezentanții Salvamont Borșa, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT