News

Intervenție dificilă în Prahova, după ce un turist a rămas blocat în Bucegi. A fost salvat cu elicopterul

Intervenție dificilă în Prahova. Un bărbat de 45 de ani a rămas blocat în Masivul Bucegi. Salvamontiștii l-au recuperat cu elicopterul.
02.06.2023 | 16:20
Interventie dificila in Prahova dupa ce un turist a ramas blocat in Bucegi A fost salvat cu elicopterul
Intervenție dificilă în Prahova, după ce un turist a rămas blocat în Bucegi. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto Facebook Salvamont Prahova
ADVERTISEMENT

Intervenție dificilă în Prahova, după ce un turist a rămas blocat în Bucegi. Bărbatul a apelat la ajutorul salvamontiștilor, constatând că se află într-o zonă care nu îi permitea să își continue drumul în condiții sigure.

Intervenție dificilă în Prahova. Un turist a rămas blocat în Bucegi

Evenimentul a avut loc vineri, pe Valea Caraimanului din Masivul Bucegi, acolo unde turistul de 45 de ani s-a aventurat în zona periculoasă. Conform salvamontiștilor, omul ar fi greșit traseul.

ADVERTISEMENT

Constatând că se află într-o zonă nemarcată și nu își poate continua deplasarea, având în vedere condițiile, turistul a apelat la Salvamont. Astfel, salvatorii au solicitat, la rândul lor, intervenția unui elicopter.

În cele din urmă, bărbatul a fost recuperat. Un elicopter de la Brașov a ajuns la fața locului, iar un salvamontist s-a deplasat până la turistul blocat. Omul a fost preluat cu ajutorul troliului, transmit reprezentanții Salvamont.

ADVERTISEMENT

„Un turist, în vârstă de 45 ani, a rămas blocat pe Valea Caraimanului din Bucegi, într-o zonă periculoasă, nemaiputând înainta în condiții de siguranță. Am solicitat un elicopter de la POA Brașov, un salvator montan fiind coborât la turist, reușind să-l recupereze prin troliere. Mulțumim echipajului aero”, a transmis Salvamont Prahova.

Turist din Polonia, rănit în Munții Rodnei

În minivacanța de 1 mai, doi turiști din Polonia au avut nevoie de intervenția Salvamont Borșa. Bărbații au rămas blocați în Munții Rodnei. Mai mult, unul dintre ei a fost rănit după ce a căzut într-o râpă.

ADVERTISEMENT

Intervenția a avut loc în zona Poiana Știol, zănoaga Cascada Cailor din Munții Rodnei. Apelul la 112 a fost dat de unul dintre polonezi, care a anunțat că celălalt bărbat a fost surpins de o avalanșă.

Turistul alunecase și căzuse într-o râpă. Din fericire, ei au fost recuperați de salvamontiști. Bărbatul rănit a primit ajutor medical. Ulterior, a fost transportat până la baza pârtiei Telescaun, fiind preluat de o ambulanță.

ADVERTISEMENT

„După ce acesta a primit primul ajutor, ulterior s-a cerut sprijin celorlalți colegi pentru extracția victimei si transportul ei către ambulanță. Intervenția salvatorilor, una desfășurată într-o zona foarte greu accesibilă și accidentată, a fost finalizată cu succes, victima fiind predată Serviciului Ambulanța”, au transmis reprezentanții Salvamont Borșa, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Un francez nu poate să-și găsească un loc de muncă din cauza înfățișării...
Un francez nu poate să-și găsească un loc de muncă din cauza înfățișării sale: „Îmi place să fiu privit ca un tip normal”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Reacţia mamei suspectului din Brăila, după ce poliţiştii au găsit în casa ei...
Reacţia mamei suspectului din Brăila, după ce poliţiştii au găsit în casa ei un cuţit ascuns în bibliotecă
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
O artistă din România, revenire de senzație. Cât câștigă la o cântare
O artistă din România, revenire de senzație. Cât câștigă la o cântare
Veste de ultimă oră pentru o categorie de pensionari. Ce trebuie să facă...
Veste de ultimă oră pentru o categorie de pensionari. Ce trebuie să facă pentru a le creşte pensia după recalculare
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci...
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci când a fost prins cu mita în portbagaj. Apărarea: „I-a fost încălcat dreptul la tăcere”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi