News

Interzis la alcool timp de 56 de zile pentru rușii care se vaccineaza anti-Covid. Motivul din spatele deciziei

08.12.2020 | 17:47
Interzis la alcool timp de 56 de zile pentru rusii care se vaccineaza antiCovid Motivul din spatele deciziei
ADVERTISEMENT

Autoritățile sanitare ruse au îndemnat populația să se vaccineze, însă au avertizat că trebuie să se susțină de la a mai bea alcool timp de 56 de zile.

Organismul trebuie întărit în lupta cu noul coronavirus, însă alcoolul nu poate fi luat în ecuație pentru că dăunează organismului în combinație cu vaccinul.

ADVERTISEMENT

Vestea a fost primită prost de ruși, mari consumatori de alcool, în special în preajma sărbătorilor de iarnă din finele acestui an.

Rușii au interzis la alcool timp de 56 de zile dacă se vaccinează

Dacă dorim să avem sănătate şi autoapărare, atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze. Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul vaccinării nu se poate consuma alcool. Pur şi simplu deloc şi în niciun caz”, a explicat expertul.

ADVERTISEMENT

Două săptămâni înainte de imunizare trebuie categoric să nu se consume alcool. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după”, aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

În condițiile în care rușii sunt mari amatori de alcool, medicii sunt conștienți că oprirea bruscă din consumat alcool poate crea sevraj, însă toți acești oameni care experimentează astfel de stări sunt rugați să apeleze la specialiști.

ADVERTISEMENT

Inițial, premierul Tatiana Golikova le ceruse săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, însă recomandarea a fost extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

În condițiile în care se apropie sărbătorile de iarnă, paginile de Facebook au fost asaltate de oameni supărați pe aceste reguli noi, abstinența la alcool în Rusia fiind considerată, mai în glumă, mai în serios, un lucru aproape imposibi.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a ordonat o vaccinare în masă, gratuită, voluntară, după ce 2.5 milioane de oameni au fost infectați cu această boală și 44.159 de oameni au murit.

 

ADVERTISEMENT