Life

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie. Lucrul pe care nu e bine deloc să-l faci pe 21 noiembrie 2023

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie. Ce nu ai voie să faci în această zi. Este complet interzis.
20.11.2023 | 19:43
Intrarea in Biserica a Maicii Domnului sarbatoare cu cruce rosie Lucrul pe care nu e bine deloc sal faci pe 21 noiembrie 2023
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mare sărbătoare pentru români. Foto Creștin Ortodox
ADVERTISEMENT

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie. Nu este bine să faci un lucru în această zi. Despre ce este vorba.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mare sărbătoare pentru români. E cruce roșie

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare importantă în calendarul ortodox. Sărbătoarea marchează momentul în care Fecioara Maria a fost adusă în templul din Ierusalim pentru a fi educată și crescută în sfințenie.

ADVERTISEMENT

Această sărbătoare, cunoscută și sub denumirea de Vovidenia, este sărbătorită pe 21 noiembrie în calendarul ortodox și este înscrisă cu cruce roșie.

Potrivit tradiției, părinții Fecioarei Maria, Sfântul Ioachim și Sfânta Ana, care nu aveau copii pentru o perioadă îndelungată, s-au rugat lui Dumnezeu și au primit harul de a deveni părinți. După nașterea Fecioarei Maria, ei au hotărât să o aducă în templu pentru a-i încredința educația religioasă.

ADVERTISEMENT

Această sărbătoare marchează nu doar momentul intrării Fecioarei Maria în templu, ci și evenimentul în sine al începutului unui drum de sfințenie și închinare. Așadar, este un prilej de sărbătoare și recunoștință pentru creștinii ortodocși.

Ce nu e bine să faci de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Nu este bine să speli rufe în această zi, mai ales pentru că este sărbătoare cu cruce roșie. Înainte, se spunea că este păcat să se facă orice muncă legată de prelucrarea pieilor de animale.

ADVERTISEMENT

Mulți credincioși aleg să postească înainte de a participa la slujba Sfintei Liturghii în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică. Oricum, sărbătoarea face parte din postul Crăciunului iar acum este dezlegare la pește.

În această zi sunt date preparate de pomană, pentru sufletele celor adormiți. Tot acum se fac pomeniri pentru cei care au murit în condiții suspecte, fără lumânare sau înecați.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care au murit fără lumină așa cum se spune în popor, se dau de pomană plăcinte cu dovleac, în unele zone ale țării.

ADVERTISEMENT
Tags: