Life
notix pixel id

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2021. Tradiții și obiceiuri: Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine

Tradiții și obiceiuri de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2021. Sunt o mulțime de lucruri pe care le pot face credincioșii în această zi atât de importantă.
20.11.2021 | 16:36
Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2021. Tradiții și obiceiuri: Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine
Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2021. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare deosebit de importantă pentru români, de care sunt legate mai multe tradiții și obiceiuri.

Această sărbătoare are loc în fiecare an pe aceeași dată, mai precis pe 21 noiembrie, iar ea este însemnată cu cruce roșie, fiind un moment extrem de important pentru credința creștină.

La fel ca în cazul tuturor marilor sărbători, și în această zi, credincioșii trebuie să meargă la biserică cu diverse preparate, dar toate trebuie să fie de post.

ADVERTISEMENT

Ele trebuie împărțite mai apoi celor sărmani, de pomană.

Tradiții și obiceiuri de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

De asemenea, un alt lucru important pe care trebuie să îl știe credincioșii este că de Vovidenie, așa cum mai este numită sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, este dezlegare la pește.

O tradiție de această sărbătoare este ca fetele să meargă la o fântână, cu o lumânare albă, pentru a-și afla ursitul. La cântatul cocoșilor, chipul acestuia apare în apă.

ADVERTISEMENT

Copiii trebuie să pună crenguțe de măr în apă, care trebuie lăsată la soare, iar acestea vor fi folosite de Anul Nou, drept sorcove.

O altă tradiție este ca bătrânele să ia din grădină o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere și una cu 7 alune, pe care trebuie mai apoi să o pună în cămară, iar acestea o vor proteja de friguri.

ADVERTISEMENT

De Intrarea Maicii Domnului în Biserică se spune că se deschid cerurile, așa cum se întâmplă și de Crăciun, iar cele mai mari dorințe se pot împlini în această zi.

În această zi, nimeni nu trebuie să fie certat, pentru că este de rău augur.

Ce rugăciune trebuie rostită de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi.

ADVERTISEMENT

Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre.

Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri