News

Inundațiile au distrus un festival folcloric. Unde s-a întâmplat asta

Ploile torențiale au cauzat inundații, iar acestea au distrus un festival folcloric în România.
16.07.2021 | 21:51
Inundatiile au distrus un festival folcloric Unde sa intamplat asta
ADVERTISEMENT

Inundațiile au afectat puternic județul Alba, mai multe case fiind distruse, drumurile blocate și mai multe persoane fiind evacuate.

În această vară s-au înregistrat mai multe fenomene meteo extreme, care s-au soldat chiar și cu pierderea de vieți omenești în anumite cazuri.

ADVERTISEMENT

Inundațiile puternice au distrus un festival folcloric. Unde s-a întâmplat asta

Festivalul Național de Folclor “Sus, sus, sus, la moți, la munte” organizat în orașul Câmpeni, județul Alba. a fost suspendat după ce terenul a fost inundat în urma ploilor torențiale, conform Bună Ziua Iași.

Câmpeni este unul dintre orașele afectate de inundații în urma ploilor torențiale înregistrate vineri seara, aflându-se, precum alte localități din județul Alba, sub avertizare de cod roșu.

ADVERTISEMENT

Apa s-a strâns rapid și pe terenul situat în apropierea stadionului din oraș, acolo unde se desfășura festivalul folcloric, iar organizatorii s-au văzut nevoiți să întrerupă evenimentul. Foarte repede, apa a ajuns să măsoare aproximativ un metru în acea zonă.

Organizarea pe acel teren a fost realizată pentru a se putea respecta normele sanitare de protecție aflate în vigoare, în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cei care au organizat cea de-a 34-a ediție a Festivalului Național de Folclor “Sus, sus, sus, la moți, la munte” sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură “Augustin Bena”, Primăria Câmpeni și Casa de Cultură “Avram Iancu” din oraș.

Inundațiile au făcut prăpăd în Alba. Case distruse, drumuri blocate

Mai multe localități din județul Alba au fost afectate de către inundații vineri seara. Situația a fost remediată în multe dintre acestea de către pompieri, iar, conform informațiilor, cea mai afectată localitate este Ocoliș, unde 20 de case au fost avariate.

ADVERTISEMENT

Și alte 30 de gospodării au fost inundate, iar 20 de persoane au trebuit să fie evacuate. În timpul operațiunii de salvare, a fost luată din calea apelor și o femeie însărcinată.

Efectele inundațiilor: copaci căzuți, gospodării inundate

În localitățile Runc și Vidolm au fost afectate doar câte o locuință, iar în Zlatna și Almașu Mare mai mulți copaci au căzut pe drumuri, dar această situație s-a rezolvat rapid.

În Câmpeni și Bistra mai multe drumuri au fost de asemenea drumuri blocate. Din fericire, până acum nu au fost înregistrare victime, ci doar pagube materiale.

ADVERTISEMENT