Fotbal intern

Ioan Andone a pierdut titlul cu Omonia în fața lui Marinos Ouzounidis: „E un antrenor foarte bun!”

06.02.2021 | 11:39
Ioan Andone a pierdut titlul cu Omonia in fata lui Marinos Ouzounidis E un antrenor foarte bun
ADVERTISEMENT

Ioan Andone a pierdut titlul în Cipru în fața rivalei din Nicosia, APOEL, condusă de Marinos Ouzounidis, într-o perioadă în care Omonia domina fotbalul din Cipru.

Actualul președinte al lui FC Voluntari a vorbit pentru FANATIK despre noul antrenor al Universității Craiova, chiar dacă au trecut mai bine de 14 ani de la confruntarea din campionatul cipriot din sezonul 2006-2007.

ADVERTISEMENT

Adrian Mihalcea, care juca în acea perioadă la Aris Limassol și apoi la AEL Limassol, i-a făcut o scurtă caracterizare antrenorului grec, în exclusivitate pentru FANATIK. Bogdan Mare i-a făcut de asemenea un portret amplu lui Ouzounidis, pe care l-a avut antrenor în Grecia la Iraklis și Skoda.

Ioan Andone îi felicită pe cei de la Craiova pentru alegere: „E un antrenor foarte bun!”

Marinos Ouzounidis este antrenorul cu care Ioan Andone s-a bătut la titlu în Cipru în sezonul 2006-2007, după ce „Fălcosul” o părăsise pe Dinamo și antrena pentru prima dată în străinătate. FANATIK l-a contactat pe președintele lui FC Voluntari pentru a afla mai multe despre antrenorul grec: „O surpriză! Nu mă așteptam să ajungă la Universitatea Craiova. Pfoai! Au trecut 14 ani de atunci. Nu îmi mai aduc aminte foarte bine”, a fost prima reacție a lui Ioan Andone pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Deși a trecut foarte mult timp de atunci, antrenorul român spune că fostul dinamovist Daniel Florea vorbea foarte frumos despre antrenorul grec care l-a adus de la Dinamo la APOEL: „Daniel Florea îl cunoaște foarte bine pentru că era la APOEL Nicosia când Ouzounidis antrena acolo. Cu el chiar vorbeam des în acea perioadă. Eu la Omonia l-am avut atunci pe Daniel Bălan, care îl știe și el Ouzounidis”.

Andone a avut în acel sezon o replică foarte puternică din partea rivalei din oraș, APOEL Nicosia, care juca un fotbal foarte ofensiv cu Marinos Ouzounidis la timonă: „Sincer, nu îmi mai aduc aminte foarte bine, dar APOEL Nicosia avea atunci o echipă foarte, foarte bună! Jucau un fotbal plăcut, foarte ofensiv. Erau încă de atunci cea mai bogată echipă din Cipru! E un antrenor foarte bun, pentru că altfel nu ar fi ajuns la APOEL, o echipă cu pretenții care joacă an de an în cupele europene”.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone: „Craiova cred că l-a analizat foarte bine înainte. Îi place sistemul 4-4-2”

Ioan Andone consideră că Universitatea Craiova l-a analizat foarte bine pe Marinous Ouzounidis înainte să îl numească antrenor principal în Bănie și afirmă că tehnicianul grec este un adept al sistemului 4-4-2: „El a fost și prin Grecia foarte mulți ani la echipe bune. Craiova cred că l-a analizat foarte bine înainte! Erau mulți străini atunci la APOEL. E posibil să vrea să transfere și la Craiova. Cred că juca 4-4-2. Dar a trecut foarte mult timp de atunci”, a mai spus „Fălcosul”.

Fostul antrenor al Omoniei Nicosia își aduce aminte de derby-urile incredibile pe care le-a avut în acea perioadă cu APOEL Nicosia, antrenată de noul tehnician al Craiovei, dar Andone a plecat la mijlocul sezonului, după a fost ofertat din Gruia: „Au fost atunci niște derby-uri incredibile! Meciuri foarte aprige și Omonia a pierdut atunci titlul. Eu am venit la CFR Cluj în ianuarie 2007. S-a decis atunci titlul la meciul direct, a fost foarte strâns! Omonia venea după mai mulți ani în care câștigaseră titlul și a fost o surpriză ce a reușit APOEL cu Marinos Ouzounidis”, și-a adus aminte fostul antrenor.

ADVERTISEMENT

Și Adrian Mihalcea și-a adus aminte de Marinos Ouzounidis: „Juca foarte ofensiv!”

Deși nu l-a cunoscut foarte bine, Adrian Mihalcea, fost jucător la Aris Limassol și AEL Limassol în perioada 2006-2010, rememorează meciurile de foc împotiva celor de la APOEL Nicosia: „Eu eram Aris Limassol. Pfoai, au trecut mai bine de 14 ani de atunci! APOEL era o echipă foarte bună și ne-au pus probleme mari în meciurile directe. Au reușit să câștige campionatul, au jucat și în Champions League. O echipă de tradiție în Cipru, cu jucători de valoare și foarte bine organizată. E un plus mare pentru Craiova. Nu îl cunosc personal, Daniel Florea știe mai bine pentru că era acolo în perioada respectivă”, a declarat Adrian Mihalcea în exclusivitate pentru FANATIK.

Fostul dinamovist e de părere că antrenorul grec se va adapta rapid la Craiova și îl consideră pe Ouzounidis un adept al fotbalului creativ: „Fotbalul grecesc e la un nivel mai ridicat, prin prisma celor trei echipe mari. Iar ca stil se aseamănă mult. Se va adapta rapid la Craiova, e un fotbal creativ, în forță și se marchează multe goluri. Se aseamănă. E un antrenor de valoare”.

„Eu zic că e o mare performanță că AEK Atena s-a calificat în Champions League, chiar dacă nu au făcut niciun punct. Noi am vrea doar să ajungem acolo. Uite că așa și-a construit o carte de vizită. Jucau foarte ofensiv și dominau fiecare partidă. Cred că și-a păstrat același stil”. – Adrian Mihalcea


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Dinamo: 2,05 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT