News

Ioan Sorin Buță, administratorul firmei de deratizare din Timișoara, a fost arestat preventiv: Acuzat de omor din culpă și trafic de substanțe toxice! Update

19.11.2019 | 23:25
Ioan Sorin Buta administratorul firmei de deratizare din Timisoara a fost arestat preventiv Acuzat de omor din culpa si trafic de substante toxice Update
ADVERTISEMENT

Ioan Sorin Buță, administratorul firmei de dezinsecție din Timișoara, și-a recunoscut faptele pentru care se face vinovat. Acesta a ajuns în arest și a fost deja audiat de oamenii legii. Toată noaptea a fost nevoit să răspundă la întrebări bărbatul. În urma primelor investigații, tragedia pare că s-a întâmplat după ce s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu. Substanța face parte din grupa I de toxicitate.


UPDATE, ora 23:00 Ioan Sorin Buță, patronul firmei care a efectuat lucrările de deratizare în blocul din Timișoara de pe urma cărora și-au găsit sfârșitul o mamă și doi copii, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de omor din culpă și vătămare corporală din culpă și trafic de substanțe toxice. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Timiș.

ADVERTISEMENT

Ioan Sorin Buță, administratorul firmei de dezinsecție din Timișoara, și-a recunoscut faptele

Conform prospectului, aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. De altfel, spectrul de utilizare al produsului este unul destul de larg. Acesta este inclus în raticide, insecticide, dar și ca fumigator pentru depozitele de cereale. Totodată, este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare, de aici și folosirea lui în lucrările de deratizare.

Dezinsecția a fost efectuată de asociatul firmei Bistim Dera SRL D, Ioan Sorin Buță. Între timp, acesta este cercetat pentru acuzațiie de omor din culpă și vătămare corporală. Mai mult de atât, bărbatul a şi fost reţinut, în această dimineață, pentru 24 de ore. Conform declaraţiilor, Buță a mai folosit pastilele cu substanța ucigașă şi în urmă cu aproape o lună. Atunci a efectuat o lucrare într-un hotel din Timișoara, unde a deratizat câteva camere.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns să folosească substanța ucigașă

Culmea, rezultatele au fost unele foarte bune, drept pentru care patronul locației a solicitat ca în luna decembrie să aibă loc o deratizare în tot hotelul, care urma să fie închis. Bărbatul și-a făcut aprovizionarea cu pastile pentru această lucrare, dar între timp a primit o comandă de la firma care este proprietara clădirii de pe strada Mioriței. Nu a ezitat o clipă și folosit pastilele în această clădire.

Ioan Sorin Buță a transmis că a pus în fiecare încăpere câte un set de pastile. Interesant este că bărbatul nu era autorizat să manipuleze și să folosească tipul acesta de insecticid, el fiind absolvent al Facultății de Administrație Publică. Între timp a mai făcut câțiva ani la Drept, după care a absolvit un curs de sănătate publică organizat de DSP.

ADVERTISEMENT