Life

Ion Dichiseanu a suferit în tăcere ani la rând. Prin ce drame cumplite a trecut regretatul actor

Ion Dichiseanu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, în cursul zilei de joi, 20 mai, regretatul actor având o viață încercată de drame, care l-au marcat de-a lungul timpului.
20.05.2021 | 17:19
Ion Dichiseanu a suferit in tacere ani la rand Prin ce drame cumplite a trecut regretatul actor
ADVERTISEMENT

Regretatul artist era mereu cu zâmbetul pe buze, însă în adâncul sufletul ascundea multe suferințe. A suferit în tăcere ani la rând, vedeta mărturisind la un moment dat că a fost marcat de pierderea unor ființe dragi, printre care și mama sa.

Îndrăgitul actor de film și scriitor român a rămas orfan de mamă încă de la o vârstă foarte fragedă. Ion Dichiseanu avea să fie crescut de sora sa mai mare, pe care a văzut-o mereu ca pe cea mai importantă ființă din viața sa pentru că a sacrificat multe pentru el.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu, marcat de dramele din viața lui. Prin ce a trecut regretatul actor

A știut să ascundă cu grijă dramele din viața ta, însă după ce reflectoarele se stingeau, artistul se întorcea în negura gândurilor. Și probleme au fost mereu pentru Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai iubiți actori români. Puțină lume cunoaște adevărul din spatele cortinei.

Regretatul artist ascundea drame sfâșietoare, drame care ar fi putut să pună în genunchi multă lume. Și-a pierdut mama pe vremea când abia deslușea tainele vieții, dar a fost crescut de sora mai mare. De altfel, nu o dată artistul a arătat cât era de atașat de aceasta.

ADVERTISEMENT

Actorul din filmul „Toate pânzele sus” nu a trecut prin momente tocmai ușoare în viață. Soarta a fost nemiloasă cu Ion Dichiseanu care a suferit încă o dramă în urmă cu câțiva ani când și-a pierdut fulgerător sora ce avea probleme de sănătate.

Din păcate, artistul a fost cea care a găsit-o fără suflare, atunci când se pregătească să-i ducă o ceașcă de cafea la pat. Acela a fost momentul în care regretatul actor a trecut printr-o nouă decepție, care i-a rămas adânc impregnată pe suflet.

ADVERTISEMENT

„Eram cu cafeluța să i-o aduc la pat. Atunci am văzut că nu mai mișcă. Ea a avut grijă de mine de când a murit mama. Eram copil atunci.

Am crescut în brațele ei. Ea mă spăla, mă îngrijea, îmi dădea de mâncare”, povestea Ion Dichiseanu acum ceva vreme în emisiune „Acces Direct”, de la Antena 1.

ADVERTISEMENT

Regretatul actor a trecut prin multe decepții de-a lungul anilor, însă mărturisea că a fost nevoit să le ascundă. Vedeta a fost propriul său psiholog, fiind ”obligat” să cânte sau să danseze chiar dacă în sufletul său se dădea o luptă extrem de grea.

Mă întreb dacă merit să fiu iubit. Viața e o călătorie, dar depinde cu cine călătorești. Sufăr în tăcere. Am trecut prin multe decepții.

A trebuit să dansez, chiar dacă o aveam pe sora mea moartă acasă. Așa e viața de actor. Eu sunt psihologul meu”, spunea Ion Dichiseanu, în show-ul „Răi Da’ Buni”, de la Antena Stars, potrivit spynews.ro.

Vedeta și-a dedicat întreaga viață carierei, care i-a adus bucurie sufletească o perioadă lungă de timp. Regretatul Ion Dichiseanu reușea să se încarce cu energia pozitivă primită din partea publicului, celebritatea pentru el însemnând să fie salutat pe stradă.

Nimic nu era mai valoros pentru artist decât să facă poze cu fanii săi, să primească flori sau să fie oprit pe stradă atunci când era recunoscut de cei care-l vedeau pe scenă sau pe micile ecrane.

ADVERTISEMENT