Simona Halep

Ion Țiriac exultă după victoria Simonei Halep: „E cel mai bun meci după finala de la Wimbledon!”

23.04.2021 | 17:36
Ion Tiriac exulta dupa victoria Simonei Halep E cel mai bun meci dupa finala de la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac surprinde după ultima victorie a Simonei Halep la Stuttgart și consideră că a făcut cel mai bun meci după finala de la Wimbledon împotriva Serenei Williams, când a câștigat turneul de Grand Slam.

În ciuda durerilor și problemelor medicale, Simona Halep a reușit să se califice în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, unde o va întâni pe Ekaterina Alexandrova, numărul 34 mondial.

ADVERTISEMENT

Se pare că jucătoarea noastră a trecut cu brio peste probleme la umăr, iar la meciul cu Marketa Vondrousova nu a mai avut dureri, după cum a declarat-o chiar ea.

Simona Halep l-a impresionat pe Ion Țiriac: „A stat superb în primul set!”

Ion Țiriac a ținut dinadins să scoată în evidență un lucru extrem de important în opinia sa legat de meciul Simonei Halep cu Marketa Vondrousova. Fostul mare tenismen e de părere că Halep a făcut un meci aproape perfect dintr-un motiv foarte simplu: a stat foarte bine în teren. „Am văzut niște frânturi din primul meci de la Stuttgart și ce am văzut i-am și spus imediat. «Ăsta e cel mai bun meci pe care tu l-ai făcut după finala de la Wimbledon!» (n.a – câștigată în fața Serenei Williams în 2019, 6-2, 6-2). De ce? Dintr-o singură rațiune! Una simplă, o tot vorbesc, dar lumea nu înțelege nimic”, a spus dezamăgit omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Țiriac a dezvăluit în gsp, că a sunat-o pe Simona Halep după meci și i-a spus același lucru. De altfel, fostul mare jucător a explicat această declarație care la prima vedere pare cel puțin bizară: „Uitați-vă la Simona Halep la un singur lucru: unde stă când lovește mingea. Dacă stă pe linia de fund sau puțin mai în față, mingea ei câștigă două secunde decât dacă stă cu doi metri în spate. Adversara n-o să mai aibă timp! Ea n-o să lovească niciodată mai tare decât Serena, nu! Dar repede poate să joace”, a detaliat acesta.

Din punctul său de vedere, succesul Simonei Halep în acest sezon ține de conștientizarea acestui lucru și de rapiditatea sa în gândire și la nivel de joc. „Acum, dacă în sfârșit își dă seama, trebuie să termine punctul mai repede. Ieri a făcut-o. A stat superb în primul set, iar în al doilea set s-a dat jumătate de metru, un metru mai în spate și s-a văzut imediat”.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, sfat esențial pentru Simona Halep: „Să stea acolo în teren și să uite de scor și de presiune!”

Ion Țiriac consideră că Darren Cahill și cei din staff-ul Simonei Halep trebuie să facă să înțeleagă că nu trebuie să mai stea în spatele terenului și trebuie să uite de critici și orice alte lucruri pentru a câștiga din nou un turneu de Grand Slam. „Dacă reușește cineva s-o convingă să stea acolo în teren și să uite de scor și de presiune, are o șansă. Dacă stă în spate, n-are nicio șansă. În ziua de azi, tenisul e un sport geometric. Geometria jucătorului, ca poziție pe teren, e vitală”, a fost analiza fostului mare tenismen.

Simona Halep are coșmaruri înainte de partida cu Ekaterina Alexandrova, după ce la ultimele două întâlniri directe, jucătoarea noastră a avut probleme medicale. Rusoaica are un avantaj moral deoarece a câștigat două dintre cele trei meciuri împotriva româncei.

ADVERTISEMENT

Sportiva noastră va juca vineri, de la ora 19:30, împotriva rusoaicei, care a învins-o în turul 2 pe elvețianca Belinda Bencic (nr. 12 WTA) cu scorul de 6-1, 7-5. Halep a primit un cec în valoarea de 12.500 de euro pentru calificarea în sferturi.

ADVERTISEMENT