Sport

Ion Țiriac nu susține organizarea JO de la Tokyo: ”Mai bine pierdeam 6 miliarde decât să fac Olimpiada anul acesta”

Fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ion Țiriac, contestă decizia Comitetului Internațional Olimpic de a organiza JO de la Tokyo.
01.07.2021 | 10:45
Ion Tiriac nu sustine organizarea JO de la Tokyo Mai bine pierdeam 6 miliarde decat sa fac Olimpiada anul acesta
Ion Țiriac, acuzat că le susține pe jucătoarele care refuză să reprezinte România la Jocurile Olimpice. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ediția 2020 a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo se va desfășura anul acesta, în perioada 23 iulie – 8 august, în ciuda opoziției cetățenilor japonezi.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, și organizatorii niponi au ignorat cele 350.000 de petiții semnate de japonezi pentru ca JO să nu se organizeze în această vară.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac e categoric împotriva derulării JO

Omul de afaceri român, Ion Țiriac, nu este de acord cu decizia oficialului CIO de a organiza JO chiar cu riscul de a impune restricții draconice spectatorilor și sportivilor.

”Întrebarea este ce fel de Olimpiadă o să fie. Pentru că, şi o spun cu tot respectul, dacă eu eram domnul Bach, pierdeam ăia șase miliarde şi nu făceam Olimpiada anul ăsta. Atât de drastice sunt restricţiile acolo.

ADVERTISEMENT

Cine crede că s-a terminat cu pandemia se înşală, cine crede că într-un an sau doi ne revenim economic este inconştient. Chestia asta va dura cinci-şase-şapte ani. Şi lumea s-a schimbat. Iar singurul lucru bun este că 15-20% din oameni pot să muncească de acasă mai productiv decât până acum”, a declarat Ion Țiricat pentru Agerpres.

Fostul șef al COSR a lăsat să se înțeleagă că a refuzat invitația de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Am fost invitat şi eu trei zile de judo în Japonia şi mi-au dat 80 de pagini să le învăţ pe de rost, că alea sunt legile. Să învăţ câţi paşi am voie să fac până la maşină, că mâncarea trebuie să o iau din faţa uşii de hotel şi aşa mai departe. Asta este situaţia de azi, trebuie să învăţăm să trăim cu treaba asta”, a mai spus Țiriac pentru sursa citată.

De teamă că sistemul medical nu va face față, medicii japonezi au cerut anularea JO

Mai multe organizații medicale din Japonia susțin demersul populației nipone care solicită anularea Jocurilor Olimpice găzduite de țara lor. Îngrijorarea medicilor este justificată de faptul că spitalele sunt pline de pacienți cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni japonezii de rând au semnat nu mai puțin de 350.000 de petiții pentru a opri desfășurarea Jocurilor Olimpice. Aceștia se opun cu vehemență găzduirii competiției în vara acestui an, din cauza situației pandemice din întreaga lume.

Pe fondul îngrijorărilor generate de răspândirea noilor tulpini de coronavirus, echipa de atletism a Statelor Unite ale Americii și-a anulat cantonamentul din Japonia, unde ar fi trebuit să se pregătească la Chiba, un oraș cu o populație de aproape un milion de locuitori, situat la 40 de km de Tokyo.

Însă, în ciuda opoziției populației a avertismentelor lansate de medici, CIO și Guvernul de la Tokyo sunt decise să nu mai amâne încă o dată derularea celui mai important eveniment sportiv planetar.

ADVERTISEMENT
Tags: