Sport

Ion Țiriac, salt uriaș în Topul Forbes. Pe ce loc se află și ce avere are cel mai bogat român

Ion Țiriac a înregistrat un salt uriaș în Topul Forbes. Ce loc ocupă și ce avere deține cel mai bogat miliardar român în comparație cu anul trecut.
05.04.2023 | 11:02
Ion Tiriac salt urias in Topul Forbes Pe ce loc se afla si ce avere are cel mai bogat roman
Ion Țiriac a înregistrat un salt uriaș în Topul Forbes. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac se poate lăuda cu un salt uriaș în Topul Forbes. Potrivit ultimelor actualizări făcute de americani, averea fostului tenismen este de două miliarde de dolari, iar o mare parte din avuție au fost câștigate de omul de afaceri în pandemie, anunță Pro Sport.

Ion Țiriac, salt uriaș în Topul Forbes. Ce loc ocupă cel mai bogat român

Ion Țiriac se situează printre miliardarii lumii cu o avere estimată de americani la două miliarde de dolari. Magnatul ocupă în prezent locul 1516 în Topul Forbes, înregistrând o urcare spectaculoasă la nivel mondial de aproximativ 300 de poziții.

ADVERTISEMENT

În 2022, Ion Țiriac se afla pe locul 1818, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari. Numărul miliardarilor din 2023 a crescut de la 2268 la 2640, însă acest detaliu nu l-a împiedicat pe omul de afaceri român să urce în ierarhia mondială.

Averea miliardarilor din Topul Forbes se ridică la 12,2 milioane de dolari. Bernauld Arnault, deținătorul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, i-a depășit în clasament pe Elon Musk și Jeff Bezos și a devenit conducătorul topului întocmit de americani. În 2020, an pandemic, Ion Țiriac avea o avere estimată la 1,2 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, cel mai bogat român, sumă impresionantă pentru victimele cutremurului din Turcia

Pe lângă afacerile din domeniile auto, financiare, investiții sau mobiliare, Ion Țiriac nu stă departe de sport, mai ales de tenis. La ultima sa apariție publică, fostul jucător al „sportului alb” a acuzat Federația Internațională de Tenis în cazul de dopaj al Simonei Halep.

Ion Țiriac este nemulțumit de faptul că verdictul în cazul Simonei Halep se amână, iar cea mai titrată tenismenă din România pierde teren în clasamentul WTA. La începutul lunii februarie, Turcia și Siria au fost lovite de cutremur.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, prin fundația pe care o conduce, a ajutat la reconstruirea unui sat turc afectat de cutremur. Donația a fost făcută publică pe rețelele de socializare de fiul lui Ion Țiriac, Ion Alexandru Țiriac, iar suma s-a ridicat la aproximativ 1 milion de euro.

Ion Țiriac construiește un stadion de tenis de 30 de milioane de euro

După ce a construit patinoarul de la Otopeni, Ion Țiriac este pregătit de o altă investiție majoră. Fostul tenismen vrea să construiască primul stadion de tenis privat din România, iar investiția se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Fac acest stadion de tenis, cred că ajung banii pe care i-am pus deoparte, este undeva între 30 de milioane de euro. Nu fac un Taj Mahal, fac o treabă funcţională, adică să funcţioneze. Madison Square Garden este în mijlocul New York-ului şi de 50 de ani are hochei la 04:00 după-amiază şi baschet la 08:00 seara. 

Singurul lucru care trebuie readus înapoi este turneul internaţional care este singura competiţie internaţională pe care România a avut-o şi din cauza nenorocirii… Scrieţi acolo cum s-a furat arena lui Ceauşescu pe care ne-a făcut-o nouă, cum a dispărut şi nu am mai putut să jucam tenis. Nu a furat-o, a dat şi Guvernul, şi BNR, şi toată lumea”, a declarat Ion Țiriac, conform Prosport.

ADVERTISEMENT
Tags: