Sport

Ion Țiriac acuză Federația Internațională de Tenis în cazul de dopaj al Simonei Halep. ”Mi se pare obscenă perioada de când a fost declarată pozitivă”

Ion Țiriac a comentat cazul de dopaj al Simonei Halep și a acuzat Federația Internațională de Tenis pentru lunga perioadă în care nu a fost dat un verdict definitiv.
02.04.2023 | 16:35
Ion Tiriac acuza Federatia Internationala de Tenis in cazul de dopaj al Simonei Halep Mi se pare obscena perioada de cand a fost declarata pozitiva
Ion Țiriac acuză Federația Internațională de Tenis în cazul Halep. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au trecut șapte luni de la testul antidoping de la US Open și Simona Halep este nevoită să aștepte în continuare sentința. Între timp, românca pierde teren în ierarhia WTA, dar este decisă să nu renunțe la ideea de a-și dovedi nevinovăția.

Ion Țiriac, discurs dur la adresa ITF: ”Cine sunt acești oameni? Aceștia sunt cei care conduc sportul mondial. Luptă-te cu morile de vânt…”

Săptămânile se scurg una după cealaltă și verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep încă întârzie. Deși avea o audiere programată în luna februarie, în fața unei comisii a tribunalului independent din Marea Britanie, Sports Resolutions, aceasta a fost amânată de două ori.

ADVERTISEMENT

O situație pentru care este greu de găsit o explicație. Și pe care Ion Țiriac a comentat-o acid, criticând forul internațional de tenis. În plus, acesta a menționat că există similitudini cu cazul Andreei Răducan, la Jocurile Olimpice de la Sydney, din anul 2000.

”Din păcate, exact ca Răducan, Simona Halep a fost declarată pozitivă. Cum a fost declarată pozitivă, nu știu. Nu știu cum a ajuns proba A, cine i-a adus proba B și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Ceea ce știu eu și pot să spun public încă o dată, după atâția ani, căci sunt 13-14 ani deja: Răducan a fost declarată pozitivă fals. Pentru că proba a fost nu contaminată, ci manipulată. 

Nu poți să-mi spui mie că 62 de mililitri s-au dus la laborator și au venit o sută înapoi? Cum e miracolul ăsta? 

ADVERTISEMENT

Și cu Halep… domnule, stai un pic. E pozitivă, acolo nu mai ai ce să spui. Legea am făcut-o eu, acum treizeci de ani, când s-a făcut WADA. Eram cinci inși, am fost delegat de Comitetul Olimpic Român. Am făcut-o bine legea.

Dacă mâine-dimineață un sportiv devine pozitiv, chit că cinci l-au ținut de gură și un al șaselea i-a introdus ceva, e pozitiv. Dar are circumstanțe. Depinde la ce e pozitiv. 

ADVERTISEMENT

Mie ce mi se pare obscenă este perioada de când a fost declarată pozitivă. Cine sunt acești oameni? Aceștia sunt cei care conduc sportul mondial.

Aud că este Federația Internațională de Tenis, care a vândut sufletul diavolului cu Cupa Davis. I-am dat în scris, în fața a 600 de oameni, că vor rezista 2 ani și jumătate. A ajuns la 2 ani și un sfert până când au intrat în faliment. 

Luptă-te cu morile de vânt…”, a comentat situația Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT