ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ionel Dănciulescu, ținta glumelor rasiste în Spania: „Îmi ziceau că spăl parbrize la semafor”

Autor: Cosmin Crăciun | 24.12.2020 | 11:04
Ionel Dănciulescu, ținta glumelor rasiste în Spania: „Îmi ziceau că spăl parbrize la semafor”
Ionel Dănciulescu, ținta glumelor rasiste în Spania: „Îmi ziceau că spăl parbrize la semafor”. Sursa foto: Hercules Alicante

Fostul atacant al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a povestit cum a ajuns să fie ținta glumelor rasiste pe vremea când evolua în Spania, la Hercules Alicante. 

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Dănciulescu a evoluat pentru echipa din Valencia în sezonul 2009-2010 și a marcat de 10 ori pentru spanioli.

Cu toate că era o figură apreciată de colegii din vestiar, fostul vârf a povestit că a fost de câteva ori ținta glumelor cu tentă rasistă făcute de către spanioli.

ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu, ținta glumelor rasiste în Spania: „Ziceau că spăl parbrize la semafor”

În 2009, Ionel Dănciulescu trăia dezamăgirea carierei, după ce rata titlul de campion alături de Dinamo. Un eventual succes în stagiunea 2008-2009 le-ar fi adus „câinilor” participarea directă în grupele Ligii Campionilor. Însă alb-roșiii, care au condus aproape tot sezonul, au intrat în colaps pe final și nu s-au clasat decât pe locul 3.

Al doilea cel mai bun marcator din istoria Ligii 1, cu 214 goluri, Dănciulescu se transfera în Spania la Hercules Alicante și încerca să se impună și în puternicul campionat iberic. Pe parcursul a 25 de meciuri jucate în sezonul 2009-2010, el a reușit să înscrie de 10 ori. Pe lângă provocările din teren, Dănciulescu a avut de înfruntat și glumele rasiste ale colegilor.

ADVERTISEMENT

„Adi Matei mi-a spus ”Corbul” prima oară. Când eram în Spania, veneam la antrenament, jucam cu Tote (n.r. fost jucător la Real Madrid), Javier Farinos (fost jucător la Internazionale Milano) și îmi spuneau: ”Băi, Danciule, când ai ajuns atât de devreme? Te-am văzut la semafor, spălai parbrize”. Era o glumă, nu aveam cum să mă supăr. Îmi spuneau ”Uite ce a făcut ăla al tău, că erau diverse știri.””, a povestit Dănciulescu la Realitatea Sportivă.

În apără pe Sebastian Colțescu: „A fost doar o exprimare nefericită”

Fostul atacant a vorbit și despre cazul de rasism în care este implicat arbitrul Sebastian Colțescu, alături de Octavian Șovre. Cei doi au folosit apelativul „ăla negru” pentru a-l identifica pe Pierre Webo, secundul lui Istanbul Bașakșehir, în meciul jucat de turci pe terenul lui PSG.

ADVERTISEMENT

„Cu Sebi am jucat la Electroputere. Eu cred că a fost o exprimare nefericită. Foarte puțină lume i-a luat apărarea lui Sebi în perioada respectivă. Nu trebuia să folosească, acel cuvânt, dar nu este unul care să lezeze persoana respectivă.

Fiind vorba de Liga Campionilor, de aici au plecat toate atacurile acestea. O să se facă 2 anchete și o să se vadă că și turcii au folosit un limbaj neadecvat, a mai spus Dănciulescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!