Sport

Ionel Ganea, prima reacție despre numirea ca selecționer a lui Ladislau Boloni, omul cu care a avut un conflict monstru în 2001. Exclusiv

Ionel Ganea a avut un conflict violent cu Ladislau Boloni la națională în 2001, însă fostul mare atacant salută numirea sa ca selecționer al României la aproape 21 de ani distanță.
08.01.2022 | 17:06
Ionel Ganea prima reactie despre numirea ca selectioner a lui Ladislau Boloni omul cu care a avut un conflict monstru in 2001 Exclusiv
În ciuda conflictului pe care l-a avut cu Ladislau Boloni, Ionel Ganea crede că acesta este antrenorul potrivit pentru națională. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Ladislau Boloni va fi numit noul selecționer al României și durata contractului său.

Giovani Becali a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că Loți Boloni va veni la națională încă de pe data de 24 octombrie 2021.

ADVERTISEMENT

Boloni are de luat o revanșă după precedentul mandat la naționala României, iar Ionel Ganea a vorbit despre numirea selecționerului cu care a avut un conflict în urmă cu mai bine de 2o de ani.

Ionel Ganea s-a împăcat cu Ladislau Boloni: „Normal că am vorbit apoi. Conflicte sunt peste tot”

FANATIK a stat de vorbă cu Ionel Ganea, fostul mare atacant al naționalei, care a fost exclus din lot de Ladislau Boloni, după partida cu Italia din martie 2001. Ionel Ganea nu îi poartă pică și consideră că Loți poate fi selecționerul potrivit pentru „tricolori”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au avut divergențe, Ionel Ganea consideră că Ladislau Boloni nu este un antrenor dificil și a îngropat securea războiului cu acesta: „Ce episod? Îmi spui de episoade cu Boloni? Normal că am vorbit, nu? Am și jucat apoi. Despre ce vorbim. Conflicte sunt peste tot. Așa e la fotbal. Nu este un antrenor conflictual. Nu vreau să mai vorbesc de asta. Ce emisiune? Hai să vorbim de noutăți, 2022! Sper să facă treabă bună și să vedem naționala la un Campionat European sau Mondial”.

Chiar dacă la acea vreme a declarat că Ladislau Boloni nu este potivit pentru postul de selecționer, Ionel Ganea a apreciat faptul că fostul său antrenor și-a dorit să revină la națională: „Fiecare antrenor e diferit. Atunci avea o filosofie, poate între timp și-a mai schimbat-o. Au trecut mai bine de 20 de ani de atunci și a acumulat multă experiență.

ADVERTISEMENT

Poate îl ajută asta în revenirea la națională și vom avea rezultate bune. Nu știu dacă vrea să își ia revanșa după mandatul precedent, dar s-a demonstrat că și-a dorit să vină la națională”.

Din punctul său de vedere, Ladislau Boloni este un nume care impune respect în rândul „tricolorilor”, iar pentru România este o lovitură de imagine numirea sa ca selecționer:

ADVERTISEMENT

„A avut o parte așa sufletește, ca jucător român și fost internațional. Eu cred că impune respect jucătorilor și e un nume care conferă o imagine bună pentru România”.

Ionel Ganea consideră că Ladislau Boloni are timp să își facă o strategie: „Până în martie-aprilie sunt multe săptămâni”

Ladislau Boloni va avea un contract pe doi ani, iar Ionel Ganea consideră că selecționerului ar trebui să i se ofere credit cel puțin până la finalul preliminariilor Campionatului European, indiferent de rezultate: „Are timp. Fiecare antrenor își face strategia și filosofia lui de joc. Până în martie-aprilie sunt multe săptămâni și poate să analizeze și să studieze.

La întrebarea „Ce i-ai spune lui Boloni dacă te-ai întâlni acum cu el?”, Ionel Ganea a lăsat deoparte orice resentimente și a răspuns fără echivoc: „I-aș ura succes și să își atingă obiectivele pe care și le-a propus. Eu mă gândesc că va rămâne cel puțin până la finalul preliminariilor. Acum nu hotărăsc nici eu, nici tu. Eu zic că e o alegere destul de bună sau chiar foarte bună. Rămâne să vedem rezultatele”.

Ce așteptări are Ionel Ganea de la Ladislau Boloni

Ionel Ganea nu înțelege de ce s-a vorbit despre nume precum Cosmin Olăroiu sau Dan Petrescu, care ar fi fost aproape imposibil să vină la echipa națională: „A fost interes pentru mai mulți antrenori. Nu mi s-a părut normal să numiți voi antrenori care câștigă pe an câteva milioane de euro să vină la națională. Olăroiu câștigă 100.000 de euro pe săptămână!

E greu de spus ce se va schimba. Poate face o strategie mai bună Loți Boloni și pregătește viitorul pentru Campionatul European. Cel mai în măsură ar fi el să ne spună ce planuri are și cum vede lucrurile”, a declarat Ionel Ganea în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 1 an a fost Ladislau Boloni selecționerul României, între iulie 2000 și iulie 2001
  • 6 victorii, 1 egal și 3 înfrângeri e bilanțul lui Boloni în cele 10 meciuri pe banca naționalei
  • 20 de ani au trecut de la primul mandat al lui Boloni pe banca naționalei
ADVERTISEMENT