Sporturi

Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă, campioane mondiale pentru al doilea an consecutiv la canotaj! Medalie de argint la băieţi

15.09.2018 | 17:57
Ionela Cozmiuc si Gianina Beleaga campioane mondiale pentru al doilea an consecutiv la canotaj Medalie de argint la baieti
ADVERTISEMENT

Echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară al României, format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, a reuşit să câştige medalia de aur, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori, ce se desfăşoară în aceste zile în localitatea bulgară Plovdiv.

Cozmiuc şi Beleagă au încheiat cursa cu după 6:50.71. Pe locul secund s-a clasat echipa SUA, formată din Emily Schmieg şi Mary Jones, care a terminat la 2 secunde distanţă, iar pe trei a terminat un echipaj din Olanda, format din Marieke Keijser şi Ilse Paulis. Cele două românce şi-au păstrat titlul mondial cucerit anul trecut la Sarasota-Bradenton, SUA.

ADVERTISEMENT

HAI ROMÂNIA ! A VENIT AURUL !Felicitări fetelor noastre minunate, extraordinare ! Bravo, fetelor ! A doua cursă în…

Gepostet von Federatia Romana De Canotaj am Samstag, 15. September 2018

Înainte de finala de la feminin, la dublu rame masculin România a reuşit să obţină medalia de argint, prin Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Aceştia au terminat în urma echipajului Croaţiei, format din Martin Sinkovic şi Valent Sinkovic. Echipajul din România a fost cronometrat cu timpul 6:16.90, iar croaţii 6:14.96.

Tot sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, format din Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu şi Roxana Parascanu, a ocupat locul 5 în finala B şi a încheiat competiţia pe locul 11. La patru vâsle feminin, Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu şi Simona Radiş s-au clasat pe locul 4 în finala B şi au încheiat competiţia pe locul 10.

ADVERTISEMENT

Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă, campioane mondiale. Medalii în familie pentru România

Medaliata cu aur Ionela Cozmiuc şi medaliatul cu argint, Marius Cozmiuc sunt soţ şi soţie. Cei doi s-au îmbrăţişat la finalul competiţiei şi s-au bucurat pentru trofeele obţinute.

“E cea mai fericită zi din viața noastră de sportivi. E un sentiment foarte plăcut. Fiecare a trăit cu mari emoții cursa celuilalt. Emoțiile sunt mai mari când nu tu ești în barcă”, a declarat Marius Cozmiuc, pentru gsp.ro“Am luat aurul, el a luat argintul, dar nu mă consider mai tare. Ca o adevărată familie, împărțim și bucuriile și eșecurile. Mi-aș dori enorm să trăim aceleași clipe și la Tokyo!”, a declarat şi Ionela, pentru aceeaşi sursă.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, România reuşea să câştige 7 medalii la campionatele europene: trei de aur, două de argint şi două de bronz. Într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, preşedintele Federaţiei, Elisabeta Lipă, lăuda performanţele românilor la Glasgow: “Fiecare reuşită a lor este o mare bucurie pentru mine. În primul rând mă bucur pentru ei, că au altă stare, este o altă atmosferă în grupul ăsta al lor. Am concurat şi ştiu cum este să câştigi, să pierzi, să fii pe podium sau să îl ratezi. E un lucru bun pentru grup, mai ales că şi ceilalţi văd că pot ajunge sus. Acum, la Campionatul European, s-a spart gheaţa cu barca de două rame fete, cu medalie de aur, şi parcă s-au tras unii pe alţii. În spatele acestei performanţe stau sute, mii de ore de sacrificii şi de antrenamente, dar acestea nu se văd”.