Fotbal international

EXCLUSIV. Rapidistul Ioniţă ŢINE azi cu Steaua: “Sper să se califice”

Alexandru Ioniţă, fotbalistul Astrei Giurgiu, dar şi fost adversar al Viktoriei Plzen în cupele europene, este de părere că Steaua, atât timp cât îi va avea în teren pe Alibec şi Budescu,...
25.07.2017 | 18:18
EXCLUSIV Rapidistul Ionita TINE azi cu Steaua Sper sa se califice
ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniţă, fotbalistul Astrei Giurgiu, dar şi fost adversar al Viktoriei Plzen în cupele europene, este de părere că Steaua, atât timp cât îi va avea în teren pe Alibec şi Budescu, are prima şansă de calificare. În ciuda trecutului rapidist şi a faptului că a plâns de supărare când Steaua a bătut Astra sezonul trecut, Ioniţă le ţine pumnii steliştilor!

Alex, ai jucat împotriva lui Plzen, cunoşti această echipă, crezi că Steaua poate să o elimine?

ADVERTISEMENT

Ştiţi foarte bine că eu nu sunt un fan la Stelei, dar de această dată îmi doresc ca Steaua să treacă de Plzen. Îmi doresc acest lucru deoarece este în avantajul ţării noastre să strângem cât mai multe puncte pentru România. Îţi spun sincer că îmi doresc ca toate echipele noastre să se califice în turul următor.

Revenind la meciul cu Plzen, crezi ca Steaua e mai puternică ca această echipă?

Eu zi că da. Şi când spun lucrul asta eu mă bazez şi pe faptul că Steaua o să îi aibă mai mult ca sigur în primul “11” pe Budescu şi Alibec. Aceşti jucători sunt poate cei mai buni fotbalişti din România, iar în plus de acest lucru nu uitaţí că cei doi au făcut ce au vrut pe teren cu jucătorii de la Plzen atunci când au evoluat contra noastră. Eu unul am jucat doar câteva minute împotriva cehilor. Însă cehii să ştii că sunt arţăgoşi şi nu trebuei să le day spaţii pe benzile laterale. Sunt foarte rapizi şi încearcă mult să dezvolte jocul pe benzile laterale. Îi aduc aminte că nou Şumi ne-a cerut să fim foarte atenţi la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Ioniţă despre Steaua – Plzen: “Nu are importanţă ce gandesc eu despre Steaua”

Vad că îţi doreşti să se califice Steaua, dar se ştie că nu prea esti un prieten al aceste echipe, nu?

Nu are importanţă ce gândesc eu despre Steaua. Ştiţi şi voi foarte bine care au fost declaraţiile mele faţă de Steaua sau declaraţiile celor de acolo faţă de mine, dar chiar nu mai vreau să vorbesc despre această echipă. Nu vreau să îmi reproşeze cei de la Steaua că nu îmi vad de treaba mea şi de echipa mea.

ADVERTISEMENT

Cu foştii tăi colegi care acum sunt la Steaua ai mai vorbit?

Normal că mai ţinem legătura. Am fost colegi de echipă şi suntem prieteni în continuare. Însă acum fiecare avem treaba noastră, iar meciurile astea din trei în trei zile nu prea ne permite să mai vorbim atât de mult sau să ne întâlnim. Însă ne vom îtnâni pe gazon ca adversari, iar atunci vom uita pentru 90 de minute că suntem prieteni. Eu îmi dresc să înving Steaua atunci când voi juca împotriva aceste echipe.