Sport

Ionuț Șerban și-a găsit echipă după ce Dinamo l-a pus pe liber. Se antrenează cu un nume mare din fotbalul românesc

Mijlocașul Ionuț Șerban a fost pus pe liber de Dinamo în vară, după ce clubul a intrat în insolvență, și poate semna cu alt club în iarnă. Până atunci, se pregătește cu Petrolul.
17.11.2021 | 12:28
Ionut Serban sia gasit echipa dupa ce Dinamo la pus pe liber Se antreneaza cu un nume mare din fotbalul romanesc
Ionut Șerban se pregătește cu Petrolul
ADVERTISEMENT

Situația mijlocașului Ionuț Șerban s-a clarificat după a doua intrare în insolveță a FC Dinamo. El fusese transferat de la Sportul Studențesc în urmă cu 8 ani, când gruparea alb-roșie s-a angajat să-i achite lui Vasile Șiman, patronul de atunci al alb-negrilor, suma de 1 milion de euro dacă ar fi renunțat la jucător.

Dinamo a scăpat de clauza de 1 milion de euro din contract datorită insolvenței

Dinamo a intrat în insolvență pe 28 iunie, după ce Tribunalul București a admis cererea clubului din Ștefan cel Mare. La scurt timp, i-a dat drumul lui Ionuț Șerban, chiar dacă nu a achitat clauza către Vasile Șiman.

ADVERTISEMENT

Explicația este simplă: conform legislației, persoanele sau entitățile care au bani de recuperat de la o societate aflată în această situație sunt obligate să se înscrie la masa credală. Iar Vasile Șiman nu s-a înscris.

Ionuț Șerban se pregătește cu Petrolul Ploiești

Ca urmare, jucătorul poate semna un contract cu alt club, motiv pentru care se pregătește cu divizionara secundă Petrolul Ploiești, informează digisport.ro. Dar lucrurile nu sunt chiar atât simple pentru mijlocaș.

ADVERTISEMENT

El a fost operat, în primăvară, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat de la genunchiul stâng, așa că are nevoie de timp pentru a reveni la o formă care să-i permită unul club să-l legitimeze. Cel mai devreme, Șerban poate semna cu Petrolul în iarnă.

Rămâne de văzut dacă Șerban va reuși să-și facă loc la Petrolul, în condițiile în care echipa din Ploiești a adunat 11 victorii la rând în campionat şi a priminut numai patru goluri în 13 etape.

ADVERTISEMENT

Vasile Șiman vrea să recupereze în instanță banii din contractul lui Ionuț Șerban

Revenind la clauza de 1 milion de euro, Vasile Șiman speră să-și primească banii, și nu va ezita să se adreseze instanțelor. „Cazul Ionuț Șerban este extrem de simplu.

În 2013, în martie, când toată suflarea fotbalistică românească abia aștepta să-și dea duhul Șiman sau Sportul Studențesc, în stilul caracteristic de curvăsăreală românească, au început să contacteze jucătorii.

ADVERTISEMENT

Ionuț Șerban a semnat un contract în alb cu Dinamo

Unii jucători își dau pantalonii jos și lasă să se umble cu mâna pe la fund și apoi să fie bărbați, alții nu. Șerban a acceptat contactul lui Dinamo. A luat 10.000 de euro în avans și a semnat un contract în alb, Dinamo spunându-i că-l ajută să fie jucător liber.

Și el, și Lazăr Valentin au vrut să se ducă sub aripa atotputernicului Dinamo. La un moment, Dinamo s-a dus în pregătire în Anglia și mi-au cerut o hârtie că se pot antrena, am trecut peste curvăsăreala respectivă.

Conform lui Șiman, Ionuț Șerban este „o jertfă care și-a prelungit contractul de două ori”

Un milion de euro…. Dacă Dinamo ar fi luat de la Pandurii Tg. Jiu un milion de euro la transferuri, s-ar fi spus ‘Mamă, ce-a făcut Dinamo!’, dar când are de dat este o jertfă a propriei delațiuni.

Cum să fie o jertfă? Dacă părțile au convenit ceva? Eu am evitat să discut public despre lucrul ăsta, dar jucătorul a fost o jertfă care și-a prelungit contractul de două ori. Dacă sunt ținut cu forța îmi mai prelungesc contractul?” a declarat Vasile Șiman pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT