News

Ionuț Stroe, despre candidatul PNL la Primăria Capitalei. „Este un tip cu o viziune nouă, foarte bine pregătit”

Ionuț Stroe explică retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și de ce PNL merge cu Sebastian Burduja la Primăria Capitalei. „Are șanse foarte mari”
23.04.2024 | 16:30
Ionut Stroe despre candidatul PNL la Primaria Capitalei Este un tip cu o viziune noua foarte bine pregatit
PNL spune că Sebastian Burduja are avantajul tinereții și că este „foarte bine pregătit” / Foto: Facebook, Sebastian Burduja
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, marți, că candidatul partidului la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, are „șanse foarte mari” să câștige fiindcă, pe lângă avantajele tinereții, este „bine pregătit” și are o „viziune nouă”.

Ionuț Stroe: „S-a impus o schimbare de strategie”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a afirmat, marți, că nu vede nimic dificil în faptul că liberalii și social-democrații prezintă candidaturi separate la Primăria Capitalei, pe Sebastian Burduja și pe Gabriela Firea, pentru că „s-a impus o schimbare de strategie”.

ADVERTISEMENT

„Nu va fi complicat în a prezenta publicului oferta noastră politică, până la urmă lucrăm la acest proiect politic comun de luni de zile”, a declarat el.

Candidaturile separate mobilizează electoratul

Stroe a comentat șansele lui Burduja la Primăria Generală, după ce coaliția PSD-PNL a decis renunțarea la candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu în favoarea candidaturilor separate.

ADVERTISEMENT

„Nu vedem niciun fel de dificultate în a prezenta candidaţi separaţi, atât din partea PNL, cât şi din partea PSD pentru primăria generală, pentru fotoliul de primar. Până la urmă aceste candidaturi separate nu fac nimic altceva decât să mobilizeze la maxim electoratul şi activele de partid şi ne pot oferi nouă un suport politic suficient i-aş putea spune, mă refer la voturi pentru a produce o schimbare reală în cadrul consiliului general, o majoritate confortabilă de peste 50 de procente”, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Burduja, „un tip cu viziune nouă, foarte bine pregătit”

Potrivit lui Stroe, Sebastian Burduja are calitățile necesare ca să-l recomande în cursa din care a fost scos doctorul Cîrstoiu. „Sebastian Burduja a fost propunerea noastră acum câteva luni de zile. Aş putea spune că rămânem consecvenţi soluţiei pe care am avansat-o atunci. La vremea respectivă s-a socotit că este mult mai bine în a îmbrăţişa un candidat comun şi anume candidatura domnului Cătălin Cîrstoiu, candidat independent neînregimentat politic.

ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, din punctul nostru de vedere, are şanse foarte mari, are avantajul tinereţii, a unei pregătiri profesionale şi politice fără cusur. Este un tip cu o viziune nouă, un tip foarte bine pregătit şi oricând gata să înţeleagă problemele reale Bucureştiului şi să îi ofere soluţiile”, a spus Ionuţ Stroe.

Mai are timp să crească

Stroe a admis că Burduja nu are pe deplin vizibilitatea necesară și că nu mai este prea mult timp pentru ca acesta să fie promovat dar că are deja „toate atuurile” pentru a duce candidatura la capăt.  Burduja este „un politician tânăr, care a confirmat peste tot, în funcţii de maximă responsabilitate administrativă la ministerele pe care le-a condus până acum”.

ADVERTISEMENT

„Există într-adevăr o perioadă de timp scurtă pentru promovarea lui, dar, din punctul nostru de vedere, în acest moment are toate atuurile pentru a aduce la bun sfârşit această candidatură”, a spus Stroe.

„Nu s-a putut” cu Cîrstoiu

Purtătorul de cuvânt al PNL a explicat și de ce coaliția a renunțat la un candidat comun, chiar dacă acesta ar fi avut mai multe șanse în campania pentru PMB.

„Un candidat comun într-adevăr ar fi avut şanse mult mai mari, pentru că există suportul politic a două formaţiuni care depăşesc în acest moment 50 de procente şi, cu siguranţă, am încercat să transferăm aceste procente şi candidatului nostru comun. Nu s-a putut. Analiza dinamicii campaniei electorale ne-a adus în momentul în care am fost nevoiţi şi s-a impus o schimbare de strategie.

Noi considerăm că aceste candidaturi separate nu fac altceva decât să maximizeze scorurile politice ale celor două partide şi, bineînţeles, să avem o majoritate confortabilă, peste 50% şi de ce nu, viitorul primar de la PNL sau PSD”, a precizat Stroe.

Faptul că alianța PSD-PNL a decis să renunțe la candidatul comun, a spus Stroe, ține de „dinamica de campanie”, și nu de „situaţia reflectată de o anumită parte a presei privind regimul incompatibilităţilor al lui Cătălin Cîrstoiu”.

„Pur şi simplu decizia candidaturilor separate a fost mai bună în analiza noastră şi s-a socotit că aceasta este soluţia. Pentru a susţine un candidat comun e nevoie de acel numitor comun din partea ambelor partide, neîndeplinindu-se această condiţie, în mod evident cea mai bună soluţie şi cea mai la îndemână soluţie a fost să mergem fiecare cu candidatul său”, a explicat el.

Nu s-a fisurat Coaliția

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a mai spus că nu consideră că eliminarea lui Cătălin Cîrstoiu o primă falie în structura coaliției PSD-PNL.  „N-aş pune la îndoială soliditatea construcţiei politice PNL – PSD, la fel nu cred că o asemenea decizie de separare a candidaţilor pentru Primăria Generală a Capitalei ar putea să se propage şi la nivelul guvernării sau alegerilor prezidenţiale din această toamnă”, a precizat el.

ADVERTISEMENT