Fotbal intern

Iordănescu îşi prezintă staff-ul! “L-am refuzat pe Burleanu la primul apel!”

Selecţionerul echipei naţionale, Anghel Iordănescu, şi-a prezentat staff-ul alături de care va lucra la reprezentativa de fotbal a României. "Tata Puiu" a dezvăluit că, iniţial, l-a refuzat...
27.10.2014 | 17:20
Iordanescu isi prezinta stafful Lam refuzat pe Burleanu la primul apel
ADVERTISEMENT

Selecţionerul echipei naţionale, Anghel Iordănescu, şi-a prezentat staff-ul alături de care va lucra la reprezentativa de fotbal a României. “Tata Puiu” a dezvăluit că, iniţial, l-a refuzat pe Burleanu, însă, în cele din urmă, a acceptat pentru binele fotbalului românesc.

“Am fost opt ani la cel mai înalt nivel la echipa naţională. Este ca o icoană sfîntă! Am acceptat pentru că fotbalul românesc este într-o situaţie specială, are nevoie de un antrenor cu experienţă pentru a nu intra în criză. Meciul cu Irlanda de Nord este capital în economia grupei. Am considerat că Isăilă, Badea şi Moldovan sînt antrenori cu personalitate şi, împreună cu experienţa mea, vom duce la bun sfîrşit această muncă. Putem să duceam această campanie la bun sfîrşit şi să calificăm echipa naţională la Euro 2016. Am preluat echipa naţională în 1993 într-un moment delicat şi am reuşit. Sper ca istoria să se repete. Vreau să îi mulţumesc şi domnului Piţurcă pentru tot ce a făcut. Cînd am fost solicitat prima dată am refuzat. Abia la al doilea apel am acceptat. Voi sta pe bancă la partida cu Irlanda de Nord. Nu reprezintă o umilinţă pentru mine că nu am fost prima variantă. Fotbalul mi-a dat totul şi trebuia să dau ceva înapoi. Sînt convins că pot ajuta echipa naţională. O calificare la Euro ar reprezenta crearea unei noi generaţii, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul a explicat şi motivele pentru care i-a convocat pe Bicfalvi şi Puşcaş pentru partidele cu Irlanda de Nord şi Danemarca. “Am încercat să menţin unitatea grupului cu care Piţurcă a lucrat pe parcursul acestei campanii. Nu cred că are rost să schimb sistemul de joc cu care echipa naţională a obţinut punctele de pînă acum. L-am convocat pe Bicfalvi după ce am vorbit cu Mircea Lucescu. Este un jucător de 26 de ani care mai poate da mult fotbalului. Puşcaş a fost convocat pentru a vedea ce înseamnă marea performanţă, va sta cîteva zile alături de echipa mare, lucru care îl va ajuta pe viitor”, a spus Iordănescu.

“Tata Puiu” a dezvăluit că îi aşteaptă pe Cristi Săpunaru şi pe Radu Ştefan din nou la echipa naţională. “Pe Săpunaru îl aştept să-şi găsească echipă şi să reintre în circuit. De asemenea, mă aştept ca Radu Ştefan să-şi revizuiască atitudinea faţă de echipa naţională. Trebuie să se concentreze asupra echipei de club, dar să nu refuze niciodată echipa naţională”, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Colaboratorii lui Anghel Iordănescu vor fi Daniel Isăilă, Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea.

“Mă simt împlinit şi îi mulţumesc domnului Iordănescu pentru şansă”, a spus Isăilă.

“Este un lucru foarte pozitiv că pot lucra cu Iordănescu. Sper să facem treabă bună împreună şi să ajungem la Euro. Aş fi vrut să continui şi la echipa de tineret, dar ar fi însemnat un volum mare de muncă. Nu a fost uşor să renunţ, dar interesele fotbalului românesc primează”, a spus Moldovan.

“Sînt convins că vom face o treabă foarte bună şi sînt optimist că ne vom califica la Campionatul European”, a spus Badea.

ADVERTISEMENT

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: